Και κάπως έτσι ο Spider-Man μένει μακριά από τον ιστό του

Sony και Disney τα «έσπασαν» και ο ήρωας βρίσκεται στον «αέρα».

Πριν λίγα χρόνια φάνταζε απίθανο να συμβεί ωστόσο η μεγάλη δημιουργία του Stan Lee κατάφερε να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Spider-Man, κατά πολλούς ο πιο αγαπητός ήρωας της Marvel, εδώ και χρόνια αποτελούσε τη μεγάλη ατραξιόν της εταιρίας.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι  τα δικαιώματά του ανήκαν στη Sony και όχι στην Marvel Studios (και κατ’ επέκταση στην Disney) αποτελούσε το μεγάλο «αγκάθι» στην ένωσή του με τους υπόλοιπους AvengersΜέχρι που το 2014 άλλαξαν όλα.

 

 

Μετά από μία επιτυχημένη τριλογία από τον Sam Raimi και ένα αποτυχημένο διμερές reboot (Amazing Spider-Man 1&2), ο Άνθρωπος Αράχνη άλλαξε στρατόπεδο, με τη Sony να δίνει επιτέλους τα χέρια με την Marvel Studios. Αποτέλεσμα;  Ο ήρωας έγινε μέρος των Avengers στη μεγάλη οθόνη ενώ απέκτησε και δικές του ταινίες στο υπερ-ηρωικό σύμπαν του MCU.

Εκεί που όλα είχαν μπει σε μια σειρά, ο ήρωας βρήκε στο πρόσωπο του Tom Holland τον πιο ταιριαστό ηθοποιό για να κουβαλήσει τους ιστούς για τα επόμενα χρόνια, επήλθε κρίση.

Η Disney στην προσπάθειά της να βελτιώσει τους όρους συνιδιοκτησίας του superhero –με βάση το προηγούμενο συμφωνητικό, καρπωνόταν μόλις το 5% των εσόδων από κάθε ταινία του- με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τη Sony και ο ήρωας να αποτραβηχτεί από το MCU.

Το «χάσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους φαν του ήρωα, με ένα νέο hashtag #SaveSpiderMan να κάνει το γύρο του Twitter, στο οποίο μάλιστα πήραν μέρος και αρκετοί σταρ των ταινιών της Marvel (βλ. Jeremy Renner).

 

Και τώρα τι;

Δύο είναι τα ενδεχόμενα πλέον. Ή η Sony ρίχνει νερό στο κρασί της και οι δύο πλευρές τα βρίσκουν ή ο Spider-Man αποτελεί παρελθόν από το MCU και επιστρέφει εκεί που ανήκε.

Η όλη στάση της Sony κάνει σαφές ότι o Spider-Man πλέον χωρίς τους Ironman και Captain America και με δεδομένη την επιτυχία των δύο αυτοτελών ταινιών του, είναι πλέον ο βασικός πυλώνας της Marvel, κάτι που σημαίνει πολλά, μα πολλά λεφτά.

 

 

Με λίγα λόγια όποιος έχει την κότα, σε αυτή την περίπτωση την αράχνη, κατέχει και τα χρυσά αυγά.  Το κακό είναι ότι στην περίπτωση αυτή χαλάει σε μεγάλο βαθμό η ροή των ταινιών του MCU καθώς δίχως Spider-Man αλλάζει αρκετά ο χάρτης. Ακόμα και αν οι Black Panther, Blade και Fantastic 4 είναι δυνατά χαρτιά, είναι δεδομένο ότι η απουσία του Spidey θα αποτελέσει μια γερή γροθιά στο στομάχι του MCU.

 

Έφτασε η ώρα για την υπέρτατη μάχη;

Σε περίπτωση τώρα που ο Webslinger επιστρέψει και επίσημα στο σύμπαν στης Sony, τότε αυτό θα σημάνει αυτόματα (λογικά) το φινάλε του Tom Holland από τον ρόλο – καθώς προσελήφθη και από την Marvel Studios- ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο ήρωας δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος.

Από τη στιγμή που ο Spider-Man έλειπε για λογαριασμό του MCU, στη Sony έβαλαν μπρος το σχέδιο Venom και με τον Tom Hardy στον ρόλο, ο χαρακτήρας απογειώθηκε και αποτελώντας ένα μεγάλο ατού της εταιρίας.

Γνωρίζοντας ότι ο Hardy έχει συμφωνήσει για δύο ακόμα επεισόδια ως σκοτεινό τέρας που καταπίνει κεφάλια και μοιράζεται το σώμα με τον Eddie Brock, είναι ίσως η μεγάλη στιγμή να βάλουν τους δυο χαρακτήρες στην ίδια ταινία.

Με δεδομένο ότι στο σίκουελ του Venom, ο Hardy θα τα βάλει με τη διάσημη ρέπλικά του, τον Carnage του Woody Harrelson δεν αποκλείεται στη Sony να ετοιμάζουν τη μάχη που όλοι comic-fans περίμεναν εδώ και χρόνια, στην τρίτη ταινία.

Αυτή ανάμεσα στον Venom και τον Spider-Man.

 

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης και μέχρι να έχουμε κάποια νέα συμφωνία ο ήρωας θα παραμείνει στο περιθώριο. Στο Hollywood Reporter έχουν ήδη αρχίσει να αποχαιρετούν τον Tom Holland από τη θέση του, ενώ στο Variety υπάρχει η πεποίθηση ότι υπάρχει φως για μια νέα συμφωνία.

Όποια και αν είναι η απόφαση, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Spidey δεν θα μείνει χωρίς δουλειά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×