Vincent Cassel, τι σχέση έχεις με το παλιό καλό κρασί;

Η ζωή χωρίς την Monica Belluci είναι ευλογία για τον Γάλλο ζεν πρεμιέ.

Η φράση με το κρασί που παλιώνει πρέπει να είναι από τις πλέον αγαπημένες του Vincent Cassel, έναν από τους πλέον υποτιμημένους ηθοποιούς στη σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου. Τον τύπο που πάντα δίνει το κάτι παραπάνω στις ταινίες του, υποδύοντας με επιτυχία τους πλέον δύσκολους ρόλους - βιαστές, τρελούς –, εκείνος που ποτέ δεν του αναγνωρίστηκε μερίδιο από την πίτα. Και ο λόγος είχε ονοματεπώνυμο: Monica Bellucci.

Το απόλυτο sex symbol του Hollywood που όπως είπαν πολλοί «στραβώθηκε και πήρε τον ασχημάντρα» είναι -σύμφωνα με τους περισσότερους- η μεγαλύτερη αιτία που ο Γάλλος ηθοποιός δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του πρέπει. Δύσκολο πράγμα το να ζεις επισκιασμένος από το «είναι» της Monica.

 

 

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν

Ο Vincent έχει ένα ιδιαίτερο στυλ που δύσκολα το συναντάς στους ηθοποιούς που μεσουρανούν στο τώρα και αυτό είναι που του δίνει τη δυνατότητα να παίζει σε μια μεγάλη γκάμα ρόλων. Τον έχουμε δει σε φιλμ δράσης («Ocean’s Twelve», «Ocean’s Thirteen» ή στο «Jason Bourne») σε γκανγκστερικά («Eastern Promises», «Mesrine»), σε θρίλερ («Derailed»), σε δράμα («Irréversible») ενώ ανάλαβε τον δύσκολο ρόλο (με επιτυχία προφανώς) της αντικατάστασης του Anthony Hopkins από τo «Westworld». Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι συγκρίσεις (ιεροσυλία;) με τον De Niro.

Η μεγάλη του μαγκιά, όσο ο κόσμος και αν δεν το αναγνωρίζει είναι πως ακόμα και με ελάχιστη συμμετοχή σε κάποια ταινία, καταφέρνει να γεμίζει την οθόνη δίνοντας άλλη διάσταση στο φιλμ. Ας είναι καλά το ατού που ακούει στο όνομα «γοητεία».

 

 

Δεν τον λες και ομορφάντρα όπως ο Alain Delon αλλά να που το psycho βλέμμα του και το εξαιρετικά κομψό του ντύσιμo έρχεται να δέσει τέλεια με το γυμνασμένο κορμί, γεγονός που έχει φέρει στα αυτιά του μέχρι και προφητείες περί «νέου Gerard Depardieu». Τίτλος ιδιαίτερα τιμητικός αν σκεφτεί κανείς πως ο άλλοτε γοητευτικός Γάλλος που πλέον παίζει με επιτυχία τον… Οβελίξ, είχε κάνει κατάληψη στο σελεμπρίστικο στερέωμα της χώρας του για πολλά χρόνια.

Η συμμετοχή του στο «Black Swan», εκεί όπου υποδύθηκε έναν σκοτεινό και γόη σκηνοθέτη μπαλέτου, αποτέλεσε τον κύριο λόγο που η Natalie Portman τσίμπησε το πρώτο της Όσκαρ.

 

 

Το καλοκαίρι του '13 ο γάμος του με την Bellucci δεν άντεξε και χώρισαν μετά από 14 χρόνια, με την ίδια να δηλώνει πως τον βαρέθηκε – ωραίοι τρόποι κυρία μου. Ο Vincent όμως δεν χαμπαριάζει. Δεν χρειάζεται καμία Monica στη ζωή του για να είναι ξεχωριστός.

Έχει το στυλ του, την τρέλα του και ξέρει πάντα ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Παραμένει σταθερός στο δόγμα του, επιμένει πως δεν θέλει να πάρει μέρος σε ταινίες με σούπερ ήρωες παρά το γεγονός ότι συνεχώς του γίνονται τέτοιες προσεγγίσεις και παράλληλα συνεχίζει με κάθε του εμφάνιση να μας θυμίζει ότι το κρασί είναι καλύτερο όσο παλιώνει.

Ίσως τα καλύτερα ακόμα να μην έχουν έρθει ακόμα για τον σύγχρονο σταρ του γαλλικού κινηματογράφου. 

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×