Ήσυχος βίγκαν, άδεια ΛΕΑ και άλλα «σχήματα» πιο άκυρα και από 50 Cent με Αργυρό

Εμείς έχουμε βρει δέκα, εσύ; 

Ήταν λογικό ένα τέτοιο γεγονός να σκάσει σαν κεραυνός εν αιθρία. Δεν βλέπεις καθημερινά τον 50 Cent στη χώρα μας (εκτός και αν είσαι στη Μύκονο) αλλά αυτό το καυτό σχήμα παρέα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, πραγματικά μας ξεπερνάει. Δεν έχουμε κάτι με τον αγαπητό performer, ίσα-ίσα τον έχουμε στην καρδιά μας, απλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα απάρτιζε το πλέον «άκυρο» δίδυμο στην ιστορία. Ένα φανταστικό, «Για Πρώτη Φορά Δεξιά και Αριστερά» ενδεχομένως να το ξεπερνάει μόνο.

 

 

Μήπως όμως δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε φανταστικά πράγματα αναζητώντας πιο άκυρα πράγματα και από το «σχήμα» 50 Cent-Αργυρού; Η απάντηση είναι «προφανώς και ναι», καθώς η απάντηση είναι μέσα στη ζωή μας, σε απλά-καθημερινά και κυρίως αταίριαστα πράγματα.

Ας αρχίσουμε με τα facts που σου δώσαμε στον τίτλο και ύστερα πάμε και στα υπόλοιπα.

 

«Ήρεμος» βίγκαν

Σαλάτα, φακές και κουνουπίδια για μια ζωή, για όλους τους ανθρώπους. Όποιος θέλει σουβλάκι, πρέπει να υποστεί την οργή κάθε βίγκαν. Έτσι και έχεις αυτή τη διατροφική συνήθεια, διαθέτεις συνήθως και τον διακόπτη. Τον πατάς (πατιέται μόνος του δηλαδή) μόλις δεις άνθρωπο να καταναλώνει κρέας και ανάβει το κόκκινο λαμπάκι. Παίρνει το μάτι σου κάποιο σουβλατζίδικο και βλέπεις εχθρικό έδαφος. Είναι νομοτελειακό. Όλοι πρέπει να τρώνε σαν εσένα. Αν γίνεται αυτό καλώς, αν όχι το «δεν πειράζει, ο καθένας με τα θέλω του» είναι σαν τους γάμους του Απόστολου Γκλέτσου. Δεν κρατάνε πολύ. Ακόμα και αν δεν γίνει σαματάς, το rage mode ενός βίγκαν αγγίζει το οργισμένο κεφάλι του Ομπράντοβιτς στα τάιμ άουτ.

 

 

Άδεια ΛΕΑ στην Εθνική Οδό σε ώρες αιχμής

Άδεια ΛΕΑ γενικότερα είναι το θέμα βασικά όχι μόνο τις συγκεκριμένες στιγμές. Άμα είσαι στην Εθνική Οδό και βγάλει πρόβλημα το αμάξι δεν έχεις καμία τύχη. Θα κόψεις την πορεία των αυτοκινήτων καθώς θα είσαι στη ΛΕΑ (την τέταρτη λωρίδα), θα κινδυνέψει η ζωή σου να σε πατήσουν μέχρι να βάλεις το τρίγωνο πίσω από το αμάξι και τέλος θα φας όλο το κράξιμο που έχεις δημιουργήσει μποτιλιάρισμα σε έναν ούτως ή άλλως μποτιλιαρισμένο δρόμο. Αφού δεν έμαθε ο κόσμος να σέβεται τη ΛΕΑ με τα πρόστιμα, μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

 

Σουβλάκια με κέτσαπ και μουστάρδα

Ισχύει μεν το «ο καθένας ό,τι θέλει στο πιάτο του» αλλά στην περίπτωση του πιτόγυρου βουτηγμένου στην κέτσαπ και την μουστάρδα δεν μιλάμε για σουβλάκι. Ας το βγάλουν βρώμικο που όλα επιτρέπονται ή παραλλαγή του hot dog έστω, σουβλάκι όμως δεν είναι. Άσε που δεν ταιριάζει κιόλας. Περισσότερο βγάζει νόημα να παραγγέλνεις παγωτό με συνοδευτικό σαλάτα σίζαρς παρά να φέρεσαι στο σουβλάκι σαν να είναι hot dog.

 

 

Μαντινάδα που δεν κάνει ρίμα με -ψιλορείτη και -Κρήτη

Κάθε άσμα είναι λογικό να αναφέρεται στο μέρος καταγωγής του, αλλά το να ακούσεις ένα «κοτσάκι» χωρίς τη λέξη «Ψιλορείτης» ή «Κρήτη» είναι σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο δίχως ρόδες και τιμόνι. Πιο πιθανό να δούμε τον Light παρέα με τον Snik σε συναυλία παρά μαντινάδα χωρίς τα αγαπημένα της keywords.

 

Εύκολο Πάρκινγκ στο Παγκράτι

Τη συγκεκριμένη θέση διεκδικούσε με αξιώσεις και το παρκαρισμένο αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο, αλλά πώς μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός αυτή την τέχνη που ονομάζεται παρκάρισμα στην περιοχή του Παγκρατίου; Την περιοχή που αγαπάς για την άπλα της στους δρόμους, τα γεμάτα γκαράζ σπίτια που δεν αφήνουν τους κατοίκους να αναζητούν παρκάρισμα στη Δάφνη και τον Νέο Κόσμο αλλά και τα αμέτρητα πάρκινγκ που ευκολύνουν την κατάσταση για όλους εκείνους που θέλουν απλώς να βγουν στην περιοχή το βράδυ. Μέσος όρος εύρεσης πάρκινγκ μόλις 25 λεπτά ανά ημέρα. Το Σαββατοκύριακο ανεβαίνουμε κατακόρυφα στο 40λεπτο. Και λίγα λέμε.

 

 

Κατάκτηση πρωταθλήματος από τον Άρη

Τα έχουμε ακούσει όλα σε αυτή την έρημη τη Σούπερ Λίγκα, το ότι ο Άρης πάει για πρωτάθλημα είναι από εκείνα που μας κάνουν πραγματικά λατρέψαμε. Βέβαια στο Βικελίδης το έθεσαν πιο κομψά κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας «Στόχος το Κύπελλο και μίνιμουμ η 2η θέση». Όλα για όλα δηλαδή. Μετά από λίγες μέρες η ομάδα έφαγε τριάρα στο Αγρίνιο και ο προπονητής Χέρμαν Μπούργκος επέστρεψε σπίτι του γιατί θα ήταν αρκετά δύσκολο να τερματίσει μίνιμουμ δεύτερος. Το πιστεύουν ακόμα άραγε;

  Μια και μιλήσαμε για Θεσσαλονίκη, διαβάστε γιατί δύσκολα θα γυρίσουν οι Θεσσαλονικείς κάτοικοι της Αθήνας στην πόλη τους.

 

ΕΠΟΠ που πίνει λιγότερους από τρεις καφέδες τη μέρα

Όταν υπηρετούσες στην Υπηρεσία όλο και κάποιον ΕΠΟΠ έβλεπες το πρωί να πίνει τον καφέ του στο ΚΨΜ. Τον έβλεπες και το μεσημέρι να τον απολαμβάνει μαζί με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, παρομοίως το απόγευμα να παίζει τάβλι και να δίνει συμβουλές για το στοίχημα ενώ αν είχε βάρδια παρέμενε στην ίδια ακριβώς θέση. Οριακά τον λυπόσουν που έπρεπε να μείνει μέσα και να μην είναι έξω να πίνει καφέ με άλλους ΕΠΟΠ. Χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου με το τζόκεϊ πιο ψηλά από το προβλεπέ, με τον καφέ ανά χείρας που λειτουργεί μέχρι και σαν σος για το τυράκι ή το κουλούρι.

 

Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός στο μπάσκετ

Παιδιά μην τα συγχέουμε αυτά τα δύο μεγέθη. Δεν είσαι άσπρο και μαύρο, κόκκινο και πράσινο, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, Αριστερός και Δεξιός, Βίγκαν και Κρεατοφάγος μαζί. Το να είσαι Παναθηναϊκός στο μπάσκετ και Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερη ουτοπία και από την μεταγραφή του Ροναλντίνιο στο τριφύλλι επί Βλάσση Τσάκα, πιο άστοχο και από το πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας που έγραφε το καλοκαίρι του 2009 «Ανανεώνει για 4 χρόνια ο Λέτο στο Λιμάνι» και «κλείνει τον πύργο-Μέλμπεργκ ο ΠΑΟ».

 

 

Η λέξη «προκλητικός» να μην συνοδεύει τον Ερντογάν

Αναμφίβολα ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η απόλυτη persona non grata των ημερών. Κάθε του ομιλία αφορά και μια πιθανή έφοδο στη χώρα ή τα τούρκικα δικαιώματα στο Αιγαίο. Κάθε του κουβέντα σηκώνει συζήτηση και δεν υπάρχει καταλληλότερο επίθετο από το «προκλητικός» να τον συνοδεύει. Όταν θα σταματήσει να ονειρεύεται ελληνικά νησιά και υφαλοκριπήδες τότε ίσως του βρούμε κάτι καλύτερο. Μέχρι τότε θα τον έχουμε στη διαδικτυακή «φάπα».

 Ο Κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν πάντως δεν είναι στα σύγκαλά του.

Instagram-ική γυναίκα που να μην αναγκάζει το ταίρι να τη φωτογραφίζει

Στο Ratpack έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε αυτή την κατάσταση-απόλυτη απαξίωση του ανδρός κατά τη διάρκεια των διακοπών, ωστόσο η ίδια μάστιγα συνεχίζεται σε κάθε στιγμή της μέρας. Στη βόλτα με τα σκυλιά, στο φαγητό, στο ποτό, στο περπάτημα την ώρα του ηλιοβασιλέματος και σε όλες εκείνες τις στιγμές που μοιράζεται το ζεύγος. Άπαξ και το κορίτσι είναι του Instagram και το έτερον ήμισυ θέλει να της κάνει όλα τα χατίρια, πραγματικά είναι χαμένη υπόθεση. Μέχρι οι άντρες να καταλάβουν ότι είναι σύντροφοι και όχι ο Δημήτρης Σκουλός θα είναι πολύ αργά.

Αν έχεις άλλα να μας προτείνεις, σχολίασε στο Facebook μας. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×