Το «The Walking Dead» είναι η σειρά που μας σύστησε τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το επικό φινάλε της σειράς-φαινόμενο The Walking Dead και όσοι περάσαμε τα τελευταία 12 χρόνια ακολουθώντας τον Rick, τον Daryl, την Carol, τη Maggie και πολλούς ακόμη χαρακτήρες σε αυτήν την περιπέτεια επιβίωσης, ξέρουμε πως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να πούμε «αντίο».

Όχι μόνο επειδή η συγκεκριμένη σειρά αποτελούσε μία καθιερωμένη συντροφιά κάθε Δευτέρα, αλλά διότι ήταν το έργο που μας έδειξε τι παραγωγές θέλουμε να βλέπουμε στη μικρή οθόνη. Άλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που την ανέδειξε το τηλεοπτικό κοινό και την καθιέρωσε ως μία από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όλων των εποχών.

Είναι αλήθεια πως πολλοί αναρωτιόμαστε πώς θα αναπληρώσουμε το κενό μετά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, που θα προβληθεί στο FΟΧ το τελευταίο επεισόδιο στις 22.40 ή αν θα καταφέρουμε μελλοντικά να βρούμε κάποια άλλη σειρά, η οποία θα μας κάνει να κολλήσουμε μαζί της για 12 έτη.

Και παρότι δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, ξέρουμε καλά για ποιους λόγους το The Walking Dead θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μας. Μερικούς από αυτούς έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί.

 

 

#1 Αφηγήθηκε ένα post-apocalyptic σενάριο σε έναν ρεαλιστικό κόσμο

Μπορεί η αφήγηση του The Walking Dead να έχει για φόντο έναν ζοφερό κόσμο υπό εγκατάλειψη, στον οποίο κυκλοφορούν αιμοβόρα ζόμπι, δηλαδή οι τρομακτικοί walkers που «διψούν» για ζωή, όμως, την ίδια στιγμή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ναι, προφανώς πρόκειται για ένα σενάριο που ξεπερνά κάθε φαντασία, ωστόσο, κατά κάποιον τρόπο παραμένει ρεαλιστικό και ίσως αυτό είναι που κάνει τη συγκεκριμένη σειρά ακόμη πιο απολαυστική για το κοινό. Οι χαρακτήρες δεν έχουν κάποια υπερδύναμη, αλλά αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αξιοποιώντας τα ελάχιστα όπλα που έχουν. Ρόπαλα του μπέιζμπολ, χειροβομβίδες, πιστόλια, φτυάρια, κατσαβίδια, σπαθιά, τσεκούρια, μαχαίρια, τόξα είναι τα μοναδικά τους εφόδια σε έναν παγκόσμιο εμφύλιο μεταξύ ζωντανών και σχεδόν νεκρών, ο οποίος καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

 

 

#2 Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης συγκεντρώνοντας εκατομμύρια θεατές

Δεν είναι τυχαίο πως το The Walking Dead θεωρείται από το κοινό και τους κριτικούς ως η κορυφαία τηλεοπτική σειρά, αφού κάθε επεισόδιο «έσπαγε» ρεκόρ τηλεθέασης. Μέσα από επεισόδια όπως το «Pretty Much Dead Already», το «No Sanctuary» και το «The Day Will Come When You Won't Be», τα οποία συγκέντρωσαν περίπου 17 εκατομμύρια θεατές μόνο στην Αμερική, μας έκανε συνοδοιπόρους σε μία περιπέτεια γεμάτη σασπένς και δράση, που δεν θέλαμε να τελειώσει. Το μόνο που μένει να δούμε, λοιπόν, είναι το ρεκόρ που θα πραγματοποιήσει στο μεγάλο φινάλε της, το οποίο θα προβληθεί στο FOX και είναι βέβαιο πως για μία ακόμη φορά, θα γράψει ιστορία στα τηλεοπτικά δρώμενα.

 

 

#3 Μας χάρισε μερικές ανεκτίμητες ατάκες που θα θυμόμαστε για πάντα

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εξομολόγηση του Negan στην 7η σεζόν, όταν γύρισε και είπε εντελώς απροκάλυπτα στη Maggie, «αν είχα την ευκαιρία να το κάνω ξανά, θα σας σκότωνα όλους»; Ποιος δεν ανατριχιάζει όταν μνημονεύει την κινηματογραφική σκηνή του 16ου επεισοδίου της 10ης σεζόν, όπου οι Whisperers επαναλαμβάνουν σαν υπνωτισμένοι τη φράση «είμαστε το τέλος του κόσμου»; Ποιος δεν συγκινείται ανακαλώντας τη στιγμή της 7ης σεζόν, όπου ο Gleen απευθύνει τα τελευταία του λόγια στη Maggie, λέγοντάς της, «Maggie, θα σε βρω»; Αυτή είναι μόνο μία σύντομη και πρόχειρη σταχυολόγηση των πιο δυνατών φράσεων που ειπώθηκαν στη σειρά. Βέβαια, αν έπρεπε να επιλέξουμε μία ατάκα για την πρώτη θέση, αυτή θα ήταν δίχως αμφιβολία η φράση «κοίτα τα λουλούδια», την οποία επαναλαμβάνει συντετριμμένη η Carol, βγάζοντας συγχρόνως το πιστόλι από την τσέπη της και πυροβολώντας πισώπλατα τη μικρή Lizzie.

 

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αλλά και για πολλούς ακόμη, ανυπομονούμε να φτάσει η Δευτέρα 21η Νοεμβρίου 22.40 για να παρακολουθήσουμε το τέλος του The Walking Dead στο FOX, δηλαδή το τέλος μίας post-apocalyptic εποχής, η οποία άλλαξε για πάντα το τοπίο στη μικρή οθόνη.  

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στις 22.40, το τελευταίο επεισόδιο The Walking Dead θα προβληθεί αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική! Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×