H εκδίκηση του γερό-ροκά έχει ονοματεπώνυμο

Ο Jon Bon Jovi λάνσαρε την δικιά του σειρά με jeans (και δεν είναι skinny).

Ένας τραγουδιστής ανεβαίνει πάνω στην σκηνή. Ανεμίζει την μακριά χαίτη, στρώνει λίγο το γυαλί καθώς τον τυφλώνει ο ήλιος, περπατάει αγέρωχος πάνω στο σανίδι ενώ τα πόδια του καταπιέζονται από το κολλητό τζιν· ο ήχος από τον καβάλο του -που τρίζει πάνω στο denim- ακούγεται σαν κιμωλία που στριγγλίζει στον πίνακα. Αυτός είναι ο Jon Bon Jovi. Και μετά μαθαίνεις ότι ο ίδιος άνθρωπος λανσάρει σειρά με άνετα jean. Και ο κόσμος σου καταστρέφεται για πάντα.

Τις ημέρες του λυκείου, κάπου εκεί στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, υπήρχαν αρκετά trends τα οποία κατοχύρωναν την ταυτότητα σου ως «και γαμώ τα παιδιά» ή «ξενέρωτος». Nike Millenium προς Κηφισιά και Γλυφάδα μεριά, κίτρινο μποτάκι Timberland για την έξοδο, Reef προς Καλλιθέα μεριά. Ζούσες και πέθαινες στο «καιγαμωταπαιδιά-ομετρο» ανάλογα με τις επιλογές σου.

Ένα πράγμα είχανε κοινό όλοι όμως, και τότε και σήμερα: τα τζιν. Φαρδιά άμα την είχες ακούσει με τους Terror X-Crew, στενά αλλά άνετα για όσους ξεροστάλιαζαν φωνάζοντας «Βασιιιιιί-λη» στις συναυλίες του original Παπακωνσταντίνου, χαλαρό τζινάκι με πουκαμισάκι για τα παιδιά που κλείνανε τραπέζια στο Privillege.

Τζιν-σωλήνες τότε δεν φορούσε κανείς. Κανείς λέμε. Εντάξει, υπήρχαν κάποιες λίγες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μπλακ-μεταλλάδες και κάποια πανκιά που το συνδύαζαν με flight μπουφάν. Μιλάμε, δηλαδή, για απειροελάχιστες εξαιρέσεις.

Παρατήρηση: Ο «ηγέτης» Jon τρία σε ένα (ιδιοκτήτης, μοντέλο και σπίκερ στη διαφήμιση της δικιάς του εταιρείας)

Και μετά τα τελευταία χρόνια ο Παγκόσμιος Θεός της Μόδας αποφάσισε ότι θα τα βάλει όλα φωτιά. Τα skinny jeans ήρθαν στην μόδα ξανά, ένας Θεός ξέρει πόσα χρόνια μετά από την τελευταία φορά που ήταν trendy. Και αρχίσαμε να τα φοράμε ξανά. Και να πονάνε «τα μαργαριτάρια» και οι κοιλιές μας από την πρέσα. Αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος. Όπως είχε διδάξει και ο «αιώνιος γκόμενος», ο John Bon Jovi, που μας έμαθε coolness τυραννώντας τον καβάλο του για τουλάχιστον μία δεκαετία στα 80s.

Μόνο που τον Jon τον πήρανε τα χρόνια. Και συμβαίνουν δύο πράγματα: ή έχει «ξεκουτιάνει» ή πια ενεργεί ως αντιδραστικός μπάρμπας. Διότι, φίλε Jon, όταν τα τελευταία χρόνια όλοι την έχουν πέσει ξανά στα skinny, εκείνα που εσύ σαν Προφήτης φόραγες, δε μπορεί τώρα να μας ξηγιέσαι έτσι. Άκου «διαχρονικά, κλασικά, άνετα τζιν» που λες στη διαφήμιση, Γιατί καλά τα είπες τα τζιν σου “Hart and Dagger” και μας θύμισες περασμένα μεγαλεία. Αλλά άνετα τζιν ρε φίλε με swagger; Μήπως να βγάλουμε ξανά και τα “501” από τo πατάρι; Για κάνε μας την χάρη σε παρακαλώ πάρα πολύ… Δε θα μας τρελάνεις εσύ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×