Oscars 2020: To Hollywood ανήκει στο «Parasite»

O Phoenix, ο Eminem και η κορεατική παραγωγή που σάρωσε τα βραβεία.

Η λαμπρή τελετή των Όσκαρ 2020 πέρασε πλέον στην ιστορία, σφραγίζοντας έτσι τη φετινή εξαιρετική χρονιά του κινηματογράφου. Μια σεζόν που πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν από τις ποιοτικότερες όσον αφορά το περιεχόμενο των ταινιών και κυρίως για την «σκληρή» μάχη που θα δινόταν για τα Βραβεία της Ακαδημίας.

Κόντρα εντελώς στα προγνωστικά, μεγάλο κερδισμένο της λαμπρής τελετής ήταν ξεκάθαρα το κορεατικό «Parasite» το οποίο τα έβαλε κόντρα στο μεγαθήριο που άκουγε στο όνομα «1917», καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι οι ξενόγλωσσες ταινίες ετοιμάζονται να κατακτήσουν και το Hollywood ,κερδίζοντας τα Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, όποιος πόνταρε στον Joaquin Phoenix για τον Α’ Αντρικό Ρόλο δεν έπεσε έξω, ενώ η ερμηνεία της Renée Zellweger στο «Judy» ήταν αρκετή για να της αποφέρει το Χρυσό Αγαλματίδιο για τον Α' Γυναικείο Ρόλο.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η εμφάνιση του θρυλικού και αγνώριστου –ως προς την εμφάνιση- ράπερ, Eminem ο οποίος αποτέλεσε μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς καθώς εκτέλεσε ξανά το «Lose Yourself» ξυπνώντας μνήμες από την ταινία «8 Mile» του 2003.

 

Η βραδιά επίσης ήταν μια μεγάλη δικαίωση για τον μέχρι πρότινος αδικημένο σταρ του Hollywood, Brad Pitt ο οποίος μετά από τόσα χρόνια έβαλε το Χρυσό Αγαλματίδιο στη συλλογή του (Β ' Αντρικό), όπως έκανε και η Laura Dern για τη συμμετοχή της στο «Marriage Story» (Β' Γυναικείο).

Πέραν των βραβείων, ο Joaquin Phoenix έβγαλε έναν ιδιαίτερο λόγο αφού παρέλαβε το βραβείο του, αναφέροντας πως το σινεμά είναι η ζωή του, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη του στα εγκλήματα του ανθρώπου απέναντι στη φύση:

«Έχουμε αποσυνδεθεί από τη φύση. Είμαστε εγωκεντρικοί. Δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Νιώθουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε το γάλα μιας αγελάδας και να το βάζουμε στον καφέ μας. Και μετά της κλέβουμε και το μοσχαράκι της. Αν είχαμε την αγάπη ως οδηγό θα βρίσκαμε το σύστημα που θα μας επέτρεπε να επιβιώσουμε.
Έχω υπάρξει κωλόπαιδο. Και εσείς μου δώσατε μία δεύτερη ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον.Να συγχωρούμε, να δίνουμε ευκαιρίες στον άλλον να μεγαλώσει» ήταν τα λόγια του σπουδαίου ηθοποιού.

 

 

Αναλυτικά στο παρακάτω άλμπουμ οι νικητές των κορυφαίων κατηγοριών της βραδιάς:

 

Οι υπόλοιπες κατηγορίες

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου: Parasite
Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου: Jojo Rabbit
Βραβείο Φωτογραφίας: 1917
Βραβείο Μοντάζ: Ford v Ferarri
Βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Once Upon a Time in Hollywood
Bραβείο Ήχου: 1917
Βραβείο Ηχητικού Μοντάζ: Ford v Ferarri
Βραβείο Καλύτερου Κοστουμιού: Little Women
Βραβείο Οπτικών Εφέ: 1917
Βραβείο Μουσικής: Hildur Guðnadóttir (Joker)
Βραβείο Τραγουδιού: I'm Gonna Love Me Again - Rocketman
Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Bombshell
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: Toy Story 4
Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: American Factory
Καλύτερη Διεθνής Ταινίας: Parasite
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: The Neighbors' Window
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Hair Love

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ φωτογραφίες από την λαμπρή Τελετή των Όσκαρ 2020 καθώς και από το Κόκκινο Χαλί:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×