O Spike Lee δεν είχε ιδέα ότι ο Boseman είχε καρκίνο

Ο σκηνοθέτης της τελευταίας του ταινίας, έμεινε άναυδος όταν το έμαθε.

Μπορεί να έγινε γνωστός φορώντας τη μαύρη μάσκα του πάνθηρα και κάνοντας ακροβατικά πάνω από εχθρούς και τον Killmonger του Michael B. Jordan, ωστόσο η τελευταία ταινία του Chadwick Boseman δεν ήταν στο ρόλο του superhero της Marvel. Ο ηθοποιός ο οποίος έχασε to 2020 τη ζωή του σε ηλικία 43 ετών μετά από άνιση μάχη πολλών χρόνων με τον καρκίνο στο παχύ έντερο, συμμετείχε τελευταία φορά σε ταινια στο «Da 5 Bloods» του Spike Lee

Και αυτό ήταν το «αντίο» μας προς το πρόσωπό του.

 

Ο Spike Lee, όπως και ο περισσότερος κόσμος του θεάματος άλλωστε δήλωσε συνετριμμένος για τον χαμό του συμπαθέστατου ηθοποιού, ενώ προχώρησε μια δήλωση που μεγάλωσε παραπάνω τον Boseman στα μάτια μας.

«Τον έβλεπα πως δεν ήταν καλά, αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου ότι είχε καρκίνο. Αν το ήξερα δεν θα του επέτρεπα ποτέ να γυρίσει τις δύσκολες σκηνές», υπογράμμισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο οποίος μας έδωσε μια εικόνα του πόσο δύσκολες ήταν οι λήψεις για την ταινία. Αν σκεφτούμε ότι το φιλμ πραγματεύεται γύρω από τον πόλεμο του Βιετνάμ με τα κυρίως γυρίσματα να πραγματοποιούνται μέσα στη ζούγκλα της Ταϊλάνδης, καταλαβαίνουμε πως το έργο του Boseman ήταν πραγματικό μαρτύριο.

 

 

«Ήταν μια πραγματικά επίπονη διαδικασία. Στην Ταϊλάνδη είχε τρομερά υψηλή θερμοκρασία καθημερινά και μάλιστα εκείνη την περίοδο είχαμε τη μεγαλύτερη έκταση της ρύπανσης του αέρα στον κόσμο. Καταλαβαίνω όμως τον Chadwick που δεν μου είπε λέξη ότι είχε καρκίνο. Δεν ήθελε να τον έχω στα μαλακά και ήξερε ότι δεν θα τον άφηνα να γυρίσει τις συγκεκριμένες σκηνές. Ο σεβασμός είναι απεριόριστος για αυτό που έκανε ωστόσο» ολοκλήρωσε ο Lee.

Πέραν αυτού δηλώσεις για τον Boseman έκανε και ο έτερος πρωταγωνιστής της ταινίας, Clarke Peters, ο οποίος βλέποντας την έξτρα φροντίδα που είχε ο Boseman σε κάθε διάλειμμα πίστευε -λανθασμένα- ότι η επιτυχία του στο Black Panther τον είχε μετατρέψει σε ντίβα:

 

 

«Νόμιζα πως ένιωθε λίγο παραπάνω “πολύτιμος” από ότι έπρεπε. Κάθε φορά ερχόταν ένας ειδικός και του έκανε μασάζ στην πλάτη και μια άλλη κοπέλα για τα πόδια σε κάθε διάλειμμα. Ταυτόχρονα η γυναίκα του ήταν δίπλα του και του κρατούσε συνεχώς το χέρι και σκεφτόμουν πως παρότι ήταν εκπληκτικός τύπος, αυτός ο Black Panther του έκανε πολύ κακό», είπε αρχικά ο Clarke, για να συνεχίσει μετανιωμένος:

«Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είπα αυτά τα λόγια για εκείνον, ούτε καν που τα σκέφτηκα». Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά ότι «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Ή καλύτερα «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». 

Η ταινία που θέλαμε να βραβεύσει τον Chadwick Boseman.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×