Η ναφθαλίνη δεν προστατεύει μόνο τα ρούχα σου

Αυτό το φτηνό και πάμφθηνο υλικό καταπολεμά ακόμα και τη σκουριά.

Τα τελευταία χρόνια η χρήση της ναφθαλίνης ως απωθητικό για τον σκόρο φθίνει συνεχώς. Η δυσάρεστη μυρωδιά της πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο ως μεταφορικός ευφημισμός για κάτι παλιό που ήταν για πολλά χρόνια σε αχρηστία και νέα, άοσμα, υλικά χρησιμοποιούνται για να μείνουν ανέπαφα τα ρούχα στη ντουλάπα.

 

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις τελείως. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση σκουριάς σε διάφορα μεταλλικά και να τα καταστρέψει αν δεν την προλάβεις σε επιφανειακό στάδιο. Ακόμα και αυτό όμως είναι μπελάς να φροντίζεις να την απομακρύνεις συνέχεια. Η ναφθαλίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται και στα ρούχα. Για παράδειγμα μπορείς να τη βάλεις μέσα σε μια εργαλειοθήκη ή στο πατάρι που μαζεύει πολλή υγρασία και έχει πολλά μεταλλικά αντικείμενα.

 

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις η δυσάρεστη μυρωδιά δεν αποτελεί πρόβλημα, ίσα-ίσα που δίνει μια πιο βιομηχανική ατμόσφαιρα κάθε φορά που θα χρειαστείς κάτι από τα εργαλεία σου. Φρόντισε μόνο να πλύνεις καλά τα χέρια σου κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή μαζί της γιατί μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×