Η βεβαιότητα του θανάτου εξοργίζει τον Arnold Schwarzenegger

Από όλα τα πράγματα που δεν ήθελε να κάνει κανείς στον Arnie, ο θάνατος διάλεξε το χειρότερο για τον ίδιο.

Ο θάνατος ως φυσική κατάληξη της ζωής έχει απασχολήσει αναρίθμητες φιλοσοφικές και υπαρξιακές αναζητήσεις. Από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού είναι το πιο δύσκολο φαινόμενο για να εκλογικευτεί μέσα μας. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους πρώρους και βίαιους θανάτους. Σε αυτή την περίπτωση η θλίψη και η οργή είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό συναίσθημα. Όμως ο φόβος προκύπτει ακόμα και για τον θάνατο μετά από μια πλήρη ημερών και έργων ζωή. Ο Arnold Schwarzenegger δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, μάλλον είναι ένας κανόνας από μόνος του.

 

 

Το newsletter του Arnie έχει τη μορφή ενός δημόσιου ημερολόγιου μέσα από το οποίο μοιράζεται τις σκέψεις του για πράγματα που τον απασχολούν, τοποθετείται για την επικαιρότητα και απαντά σε ερωτήσεις των fan του. Στην τελευταία του ανάρτηση διάλεξε να μιλήσει για ένα θέμα ταμπού που ελάχιστοι θίγουν, τον θάνατο. Ένας άνθρωπος με τη ζωή και τη φυσική κατάσταση του Schwarzenegger θα μπορούσε και να μην φοβάται τον θάνατο και αυτό ακριβώς κάνει. 

 

 

Στις σκέψεις του αναφέρει πως ο θάνατος είναι κάτι το αναπόφευκτο και αυτό δεν τον φοβίζει, τον εξοργίζει. Πράγματι ο Arnie έχει να επιδείξει μια τεράστια γκάμα επιτευγμάτων. Είναι μετανάστης πρώτης γενιάς στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκε στις τάξεις του bodybuilding, εκλέχθηκε κυβερνήτης στη σημαντικότερη πολιτεία της χώρας και δεν έχει πάψει να συμμετέχει στα κοινά με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο. 

Στο κείμενο-κατάθεση ψυχής ανέφερε πως είχε την τύχη να ζήσει μια παραδεισένια ζωή και αυτό ακριβώς είναι που τον εξοργίζει καθώς η αθανασία είναι ίσως το μόνο που δεν μπορέσει να καταφέρει στη ζωή του. Αν και κατά κάποιο τρόπο θα την επιτύχει.

 

 

Η φιλοδοξία του μόλις φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο είναι η κληρονομιά του να παραμείνει ζωντανή και να συνεχίσει να εμπνέει τους νεότερους με τη στάση του για τη ζωή. Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό η στάση του για τη ζωή να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα. Η αφοσίωσή του σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άσκησης και οι συνεχείς εκκλήσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχίσουν να παραμένουν επίκαιρες για πολλά χρόνια.

Η διατήρηση της υστεροφημίας του θα είναι μια μορφή αθανασίας και ίσως ο εκνευρισμός του Arnie να οφείλεται στο ότι δεν θα προλάβει να δει να γίνονται πραγματικότητα όλα όσα για τα οποία αγωνίζεται. Αν και πιστεύουμε ότι αν τα κάνουμε πολύ χάλια στο μέλλον, ειδικά στο περιβάλλον, θα στείλει κάποιο ρομπότ κλώνο του να μας βάλει σε τάξη. Έχει ξαναγίνει άλλωστε και ήταν πραγματικά θυμωμένο. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×