O Johnny Depp ανακάλυψε μία ταινία τόσο τέλεια όσο και το Godfather

Ο διάσημος ηθοποιός μας μιλάει για την αγαπημένη του ταινία που δεν την γνωρίζει σχεδόν κανείς.

O Johnny Depp δεν είναι ξένος σε υπερβολές και σπάνιες παρακαταθήκες. Ας μην ξεχνάμε πως κάποτε υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της αμερικάνικης λογοτεχνίας τον Hunter S. Thomson στο Fear and Loathing In Las Vegas και μάλιστα η ταινία έμεινε κλασική.

Κι όμως 11 χρόνια πιο πριν μία Βρετανική κωμωδία θα έκανε τον Terry Gilliam να βρέξει τα παντελόνια του από ντροπή αν την έβλεπε. Ο ίδιος ο Depp αναφέρει πως είναι μία ταινία ισάξια και τόσο τέλεια όσο το Godfather.

 

 

H ταινία ονομάζεται Withnail & I, ένα καλτ classic το οποίο όποιος δεν το έχει δει πρέπει άμεσα να το κάνει γιατί χάνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας και πολύ έξυπνου χιούμορ που δεν γίνεται σε καμία περίπτωση κουραστικό. Η ταινία μιλάει για δύο αποτυχημένους ηθοποιούς που ζουν σε ένα πολύ μικρό σπίτι στο Λονδίνο και αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής στην αγγλική ύπαιθρο.

 

 
 

Η ταινία αυτή αποτελεί έναν νοσταλγικό και κωμικό απολογισμό της φτωχής και άθλιας ζωής στο Κάμντεν Τάουν του Λονδίνου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στηρίζεται, εν πολλοίς, στη ζωή του ίδιου του σκηνοθέτη.

 

 
 

Ο Ρίτσαρντ Γκραντ είναι απολαυστικός και αλησμόνητος στο ρόλο του Withnail, ενός μεσοαστού άσωτου υιού, ο οποίος ζει φτωχικά, ενώ -μάταια και σπάνια- ψάχνει δουλειά ως ηθοποιός. Η ταινία αυτή ήταν μόλις η δεύτερη του Γκραντ και παρά το γεγονός, ότι σήμερα στην φιλμογραφία του υπάρχουν πάνω από 60 κινηματογραφικές ταινίες, έχει συνδεθεί άρρηκτα με το «Withnail and I».

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ο ίδιος ο Johnny Depp την εκθειάζει. Έχει απόλυτο δίκιο να το κάνει και πρέπει άμεσα να τη δούμε όλοι μας αν θέλουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει έξυπνος Βρετανικός κινηματογράφος.

Δες εδώ στιγμές από την ταινία:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×