Squid Game: Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να μιμούνται τις σκηνές

Κι όμως έχει ξεφύγει η κατάσταση με τη συγκεκριμένη σειρά.

Μαθητές στην Αμερική ζητάνε από τους δασκάλους τους αν μπορούν να παίξουν τα ίδια παιχνίδια που βλέπουν στην διάσημη σειρά του Netflix Squid Game. Φυσικά οι δασκάλοι ανησύχησαν και ζήτησαν από τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τη σειρά.

 

 

Ποιος θα το περίμενε ότι από το πουθενά και από μια νοτιοκορεάτικη παραγωγή θα έβγαινε το επόμενο σόου-φαινόμενο του Netflix; Όπως και να το δεις είναι αναπάντεχος ο ντόρος γύρω από το Squid Game ("Το Παιχνίδι του Καλαμαριού") και ομολογώ πως ξεκίνησα να το παρακολουθώ μόλις πήρε τα πάνω του στα trendings του Netflix.

Τώρα όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα παιδιά στα σχολεία της Αμερικής να μιμούνται την σειρά και να παίρνουν μέρος σε απάνθρωπα αυτοσχέδια παιχνίδια.

 

 
 

Φυσικά στο σχολείο οι δάσκαλοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαγορεύουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια που σκαρφίζονται οι μαθητές για να μιμηθούν τη σειρά.

Στο Λονδίνο ένας πατέρας δήλωσε: Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο δάσκαλος μου είπε πως ο γιος μου μιμείται τη σειρά στην αυλή του σχολείου. Η σειρά έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

 

 
 

Η σειρά εξετάζει πως, ένα φαινομενικά αγνό concept όπως αυτό των παιχνιδιών που παίζαμε μικροί στις αλάνες (αλήθεια, θυμάστε εκείνες τις εποχές; ), μπορεί να μετατραπεί σε ένα εργαλείο μόχλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των ηθικών και αξιών ενός ατόμου με σκοπό να κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο.

πηγή

Δες εδώ σκηνές από τη σειρά:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×