Χρέη υδραυλικού καλείται να αναλάβει ο Elon Musk για χάρη της SpaceX

H σωλήνωση της τουαλέτας είχε διαρροή στην τελευταία πτήση της SpaceX και η Nasa ζητά άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η πρώτη ιδιωτική πτήση της SpaceX τον περασμένο μήνα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αν και κάποια μικρά ευτράπελα δεν κατάφεραν να αποφευχθούν. Το πιο σημαντικό από αυτά ήταν μια σωλήνα από την τουαλέτα του διαστημόπλοιου η οποία ξεκόλλησε και γέμισε με όμβρια ύδατα το πάτωμα του θαλάμου. 

Ένα πρόβλημα που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης που δρομολογείται για το προσεχές Σαββατοκύριακο μιας και είναι η παρθενική πτήση της SpaceX προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της SpaceX, William Gerstenmaier, ο οποίο μέχρι πρότινος δούλευε για τη Nasa, δήλωσε πως το πρόβλημα με την τουαλέτα έχει λυθεί με αντικατάσταση της ένωσης με μια μια μασίφ σωλήνα χωρίς κολλήσεις. Αυτές οι κολλήσεις ήταν που ράγισαν από τους κραδασμούς κατά τη διαδικασία της απογείωσης.

 

 

Το ζήτημα με τις σωληνώσεις της τουαλέτας δεν είναι νέο πρόβλημα για τη SpaceX, αν και φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο η επίλυσή του. Σε σχέση με την πτήση στην οποία επέβαινε ο Elon Musk και έγιναν μούσκεμα, στην κάψουλα Dragon που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά η διαρροή είναι πολύ μικρότερη, αν και αυτό έχει να κάνει και με τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού ο Musk και η παρέα του πέρασε τρεις μέρες στο διάστημα, ενω το πλήρωμα του Dragon μόνο μία. 

 

 

Αυτό είναι μάλλον και το τελευταίο εμπόδιο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί αστροναύτες προκειμένου να επιστρέψουν και πάλι σε αμερικάνικα μεταφορικά μέσα. Μέχρι τώρα οι Αμερικανοί αστροναύτες ταξίδευαν από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικούς πυραύλους, μετά το τέλος του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της Nasa και ο Elon Musk έδωσε τη λύση σε μια εξάρτηση που δεν επιθυμούσαν οι Αμερικανοί. Για να δούμε τώρα αν μπορεί να λύσει και το θέμα με τις τουαλέτες γιατί βλέπουμε τους Ρώσους με στολή Super Mario να επεμβαίνουν.   

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×