Τύπος ζει για 40 χρόνια σαν ερημίτης στα Highlands της Σκωτίας

Έχει βρει το νόημα της ζωής κι εμείς εδώ ασχολούμαστε ακόμα με τον δακτύλιο.

Ο Kevin Smith γεννήθηκε στο Derbyshire πριν από 74 χρόνια και όλα πήγαιναν καλά για τον νεαρό Άγγλο μέχρι που στην ηλικία των 26 ετών έπεσε θύμα μιας βίαιης επίθεσης από συμμορία. Η επίθεση του προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία και έμεινε αναίσθητος για 23 μέρες, οι γιατροί φοβήθηκαν ότι δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά.

 

 

Κόντρα στους φόβους και τις προβλέψεις των γιατρών, ο Kevin βρήκε τις αισθήσεις του και περπάτησε, για την ακρίβεια περπάτησε πολύ. Η δυσάρεστη περιπέτειά του ήταν η αφορμή για να ζήσει τη ζωή του όπως ήθελε αυτός και αυτό που ήθελε ήταν πρώτα από όλα ένα μεγάλο ταξίδι στην άγρια φύση.

 

 

Ταξίδεψε στον Καναδά όπου περπάτησε για πάνω από 35.000 χλμ και όταν γύρισε στην Αγγλία ανακάλυψε ότι οι γονείς του είχαν πεθάνει. Για να διαχειριστεί το πένθος του άρχισε και πάλι να περπατάει, στη Βρετανία αυτή τη φορά, διασχίζοντας το νησί κατά μήκος. Όταν έφτασε στα σκωτσέζικα Highlands έκλαψε για τελευταία φορά για τους γονείς του και αποφάσισε ότι εκεί έπρεπε να μείνει για το υπόλοιπο της ζωής του. 

Το πιο απομονωμένο μέρος στη Βρετανία ήταν και το πιο φιλόξενο για τον Kevin. Περιπλανήθηκε για αρκετό καιρό στα Highlands μέχρι να βρει το κατάλληλο σημείο για να εγκατασταθεί. Φυσικά το σημείο αυτό ήταν εκείνο που δεν είχε κανένα ίχνος ανθρώπινης παρέμβασης και πολιτισμού. Εκεί έφτιαξε την καλύβα του χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα και δεν έφυγε ποτέ από εκεί για 40 ολόκληρα χρόνια.

 

 

Ήταν εντελώς αυτάρκης, καλλιεργούσε τα δικά του λαχανικά, ψάρευε στη λίμνη και μάζευε φρούτα από το δάσος. Όλα αυτά μέχρι το 2019, όταν έπαθε εγκεφαλικό. Κατάφερε να ειδοποιήσει την Ακτοφυλακή χάρη σε έναν πομπό GPS που του είχαν δώσει λίγες μέρες νωρίτερα και να επιζήσει κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στον πολιτισμό για την ανάρρωσή του. 

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ που γύρισε το BBC για αυτόν, ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να γυρίσει μόνιμα στον πολιτισμό. Παρά τους όποιους τραυματισμούς ή προβλήματα υγείας, σκοπεύει να μείνει για πάντα στην καλύβα του. Στόχος του είναι τα φτάσει τα 102, κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα μιας και εκεί είναι πραγματικά ευτυχισμένος.   

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×