O τίτλος του νέου John Wick είναι εμπνευσμένος από την ιστορία των samurai

Η αποκάλυψη έγινε κατά λάθος μετά από πάρτυ για τη λήξη των γυρισμάτων.

Πρόσφατα είδαμε πόσο γενναιόδωρος τύπος είναι ο Keanu Reeves με τα Rolex που μοίρασε στους κασκαντέρ του, αλλά και το πόσο καλός συνεργάτης γενικότερα, όταν βοήθησε τους τεχνικούς να μαζέψουν τα υλικά τους στο τέλος των γυρισμάτων. Άρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι και το τελικό που που σηματοδότησε το τέλος των γυρισμάτων, είχε κι αυτό τα δώρα του. 

 

 

Δώρα τα οποία μάλλον ήταν πολύ καλά γιατί κάποιος από το συνεργείο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και πόσταρε στα social media την τσάντα η οποία μας αποκάλυψε τον τίτλο της 4ης ταινίας του διάσημου εκδικητή, John Wick 4: Hagakure.

 

 

Hagakure είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που περιγράφει την κουλτούρα των samurai και γράφτηκε πριν από πολλούς αιώνες. Το ακριβές του περιεχόμενο ήταν για πάρα πολλά χρόνια μυστικό, αφού μόνο οι μυημένοι samurai είχαν πρόσβαση σε αυτό. Βασικός του κορμός είναι το bushido, ο κώδικας των samurai, αλλά περιλαμβάνει πολλές ακόμα διδαχές και κείμενα που έχουν να κάνουν με την ηγεσία, τις πολεμικές τακτικές και τον κώδικα συμπεριφοράς. 

 

 

Για πάρα πολλούς στην Ιαπωνία, αλλά και σε άλλες χώρες, παραμένει ένα επίκαιρο εγχειρίδιο για επιχειρηματίες, πολιτικούς και πάσης φύσης ηγέτες, μια ιαπωνική εκδοχή του Ηγεμόνα του Μακιαβέλι. Αν μη τι άλλο ταιριαστό με τον John Wick ο οποίος θα μπορούσε να είναι ένας σύγχρονος samurai σε ένα μοναχικό ταξίδι αναζήτησης και επιβίωσης.

Τώρα στην περίπτωση που το John Wick 4 έχει άλλο τίτλο και όλο αυτό είναι μια φάρσα, μικρή σημασία έχει γιατί η πρεμιέρα του δεν είναι και πολύ μακριά. Αυτή έχει οριστεί για τις 27 Μαΐου του 2022 ενώ μέσα στο ίδιο έτος έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και της 5ης ταινίας John Wick. 

 

 

Αν βάλουμε στην εξίσωση και την τηλεοπτική σειρά που θα δείχνει ως prequel τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το Continental και το spin-off με την Ana De Armas, μπορούμε να βγάλουμε όλο το 2022 αποκλειστικά μέσα στο σύμπαν του John Wick.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×