Το Μουντιάλ είναι αφορμή να ξανασμίξουν οι αντροπαρέες

Να γεμίσουν τα σπίτια, τα καφέ, οι pubs και τα στοιχηματζίδικα. Η μεγάλη γιορτή της αντροπαρέας ξεκίνησε.

Είναι αυτό το συναίσθημα που σου έρχεται στην πρώτη σέντρα. «Φέτος έχει μπάλα». Το λες και το ξαναλές για να το εμπεδώσεις. Όσο μαύρα και αν είναι τα πράγματα, όσες σκοτούρες και αν έχεις, λογαριασμούς και πονοκεφάλους με τη δουλειά ή την σχέση, το ποδόσφαιρο είναι εδώ και παράλληλα ετοιμάζει μία μεγάλη γιορτή για όλους εμάς. Το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτομάτως το μυαλό σου πηγαίνει σε όλα τα Μουντιάλ που έχεις παρακολουθήσει και τις αναμνήσεις που έχεις από αυτά. Όποιες και αν είναι αυτές, το πιο ουσιαστικό που έχεις να θυμάσαι είναι η παρέα που είχες μαζί. Πρώτα με τον πατέρα σου ή τον παππού, μετά με τα αδέρφια ή τα ξαδέρφια σου αλλά σίγουρα με φίλους. Σίγουρα. Είναι οι ίδιοι με τους οποίους έχετε πάει στο γήπεδο, οι ίδιοι με τους οποίους έχετε παίξει μπάλα, oι ίδιοι που συνηθίζετε να βγαίνετε για μπίρες και για φαγητό.

 

 

Και αν η καθημερινότητα μας έχει απορροφήσει και έχουμε χαθεί μεταξύ μας, ο καθένας βουτηγμένος μέσα στα δικά του προβλήματα, το Μουντιάλ είναι ξεκάθαρα από τις πολύ καλές συγκυρίες για να ξαναβρεθούν οι  κολλητοί. Είναι  η κατάλληλη ευκαιρία για να βγείτε στο καφέ της γειτονιάς και να δείτε το οποιοδήποτε. Σημασία έχει ότι θα είστε και πάλι μαζί. Όπως τότε που βλέπατε τον Ρομπέρτο Μπάτζιο να χάνει το πέναλτι ή την Εθνική Ισπανίας να το σηκώνει το 2010. Όποιος και αν είναι ο λόγος, έξω ή σπίτι, οι φίλοι απαιτείται να βρεθούν. Με μπίρες και πίτσες, ζητωκραυγάζοντας, βρίζοντας, βάζοντας στοιχήματα αλλά και μιλώντας για τα παλιά.

 

 

Το ζήτημα είναι πως οι παλιοί ήξεραν καλά την συνήθεια του βλέπω την μπάλα στο καφενείο. Δεν ήταν ο αγώνας αυτός καθαυτός, ήταν η κοινωνικοποίηση. Η επαφή με τους ανθρώπους σε αυτή τη μικρή γιορτή που ονομάζεται ποδόσφαιρο και που δεν έχει να κάνει με την Σούπερ Λιγκ αλλά το Μουντιάλ. Αυτές τις στιγμές θέλουμε και φέτος με την διοργάνωση στο Κατάρ. Να θυμηθούμε τις ημέρες που λέγαμε στα κορίτσια πως το σαλόνι θα είναι κατειλημμένο επειδή σήμερα το βράδυ θα έχει το υπερματς – αν και πολλά από τα κορίτσια ήταν πάντα θετικές στο να δούνε ποδόσφαιρο. Είχε λοιπόν χίλια δίκια ο Λουκιανός που έλεγε ότι αρχίζει το ματς και αδειάζουν οι δρόμοι και καλό είναι φέτος να το τιμήσουμε.

 

 

Χώρια του ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα συναισθήματα θα είναι κάπως περίεργα, αλλά τι καλύτερο από το να δεις μπάλα με φίλους τις ημέρες που έχεις την εορταστική άδεια και, δεν πειράζει, ας τρώτε και γαλοπούλα φορώντα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ. Το θέμα είναι να μην μείνεις μόνος και να οργανώσεις το πρόγραμμα με τους κολλητούς αναλόγως με τα παιχνίδια. Το Μουντιάλ είναι μία δεύτερη ευκαιρία για όλους.

Άλλωστε είναι οι κολλητοί που ορίζουν την ζωή του κάθε άντρα και χωρίς αυτούς τίποτα δεν έχει αξία. Ούτε καν το ποδόσφαιρο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×