Αυτές οι μέρες είναι του Άλκη

Η συγκλονιστική αντίδραση της μάνας όταν είδε τους 12 κατηγορούμενους και η απαίτηση για δίκαιη δίκη.

Ζούμε σε μία χώρα που κυβερνά η υποκρισία. Υποθέσεις που το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο, υποσχέσεις πως θα δικαιωθούν τα θύματα και άλλα υπέροχα κλισέ. Όταν μία υπόθεση απασχολεί τα media και την κοινή γνώμη, όλοι βρίσκουν την ευκαιρία ώστε να «κανιβαλίσουν» και να έχουν τα δικά τους 15 λεπτά δημοσιότητας. Λεπτά δημοσιότητας που ευελπιστούν να τα εξαργυρώσουν σ’ ένα σώμα που ακόμα είναι ζεστό. Ωστόσο, ενώ για την οικογένεια ο χρόνος δε γιατρεύει τίποτα, οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν οι μέρες και οι μήνες περάσουν. Ο όρος οικογενειοκτονία πρέπει να μπει στον Ποινικό Κώδικα. Είναι απαίτηση της κοινωνίας και την έχει εκμυστηρευτεί και ο Γιάννης Τοπαλούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ratpack.

Το «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ» δεν είναι σύνθημα αλλά ευχή

Αλλά ας επιστρέψουμε στο σήμερα. Στις 18 Ιανουαρίου του 2023. Η μέρα που σηματοδοτεί την αρχή της δικαίωσης της μνήμης του Άλκη Καμπανού. Του 19χρονου παιδιού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη από άνανδρους εγκληματίες. Από μία συμμορία που για οπαδικούς λόγους αποφάσισαν ν’ αφαιρέσουν μία ζωή. Με αυτόν τον τρόπο θεώρησαν πως θα ξεσπάσουν, πως θα γεμίσουν το ντεπόζιτο της βλαχομαγκιάς, πως θα ανέβουν στα μάτια της ιεραρχίας των χούλιγκανς και των συνδέσμων. Υποστηρίζει την αντίπαλη ομάδα; Θα πρέπει να τον εξαφανίσουμε. Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2022. Δε θα γυρίσει πίσω αλλά η δικαίωση της μνήμης του είναι η δική μας κόκκινη γραμμή ως κοινωνία.

 

 

Οι δολοφόνοι θα πρέπει να πληρώσουν. Θα πρέπει να περάσουν τη ζωή τους στη φυλακή, να σωφρονιστούν (πράγμα δύσκολο με τον τρόπο λειτουργίας των φυλακών στην Ελλάδα), θα πρέπει να υπάρξει δικαίωση ώστε να ηρεμήσει η ψυχή του. Να προσφέρει ένα φευγαλέο χαμόγελο στους γονείς του που σηκώνουν τον δικό τους Σταυρό. «Τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς σήμερα», ανέφερε η μητέρα του Άλκη, Μελίνα, κατά την είσοδό της στα δικαστήρια.

Η δίκη διακόπηκε για την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα. Νομικά τερτίπια; Ενδεχομένως. Οι συνεχείς αναβολές είναι σκωτσέζικο ντους για την οικογένεια του θύματος. Το να ξυπνούν οι εφιαλτικές μνήμες της δολοφονίας του παιδιού της είναι μία σκληρή και επίπονη διαδικασία. Κατανοητός ο ρόλος των δικηγόρων της υπεράσπισης να κάνουν το καλύτερο για τους πελάτες τους αλλά η κοινωνία θα βρίσκεται για πάντα στο πλευρό των θυμάτων. Η δική τους απώλεια και τραγωδία είναι και δική μας.

Αυτές οι ημέρες είναι του Άλκη.

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×