12 σκηνές από την Ιαπωνία που φαντάζουν ξένες στα μάτια κάθε νεοέλληνα

Υποκλινόμαστε. 

Είναι σε όλους μας γνωστό πως η Ιαπωνία και οι άνθρωποί της έχουν διαφορετικό κώδικα κουλτούρας από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στον λεγόμενο δυτικό κόσμο. Πολλές φορές μάλιστα, η διαφορετικότητά τους αυτή τείνει να τους κάνει παρεξηγήσιμους στα μάτια μας, ωστόσο αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά μέσα τους, θα σου δώσουν να καταλάβεις ότι οι τύποι βρίσκονται πραγματικά σε άλλο επίπεδο. 

Στην Ελλάδα, ας πούμε, αν περνά αμάξι με επίτιμο πρόσωπο μέσα, είναι πολύ πιθανό να δεις το δάχτυλο του «φουσκωτού» να βγαίνει από το VIP αμάξι και να σε... χαιρετά. Στην Ιαπωνία, όταν περνάει το πρωθυπουργικό αμάξι, κόβουν ευγενικά την κυκλοφορία με... υποκλίσεις στους διερχόμενους οδηγούς:

 

 

Μην ξεχνάμε ότι οι φίλοι μας οι Ιάπωνες είναι απόγονοι των σπουδαίων σαμουράι, οι οποίοι έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην πειθαρχία. Κι όπως εύκολα καταλαβαίνετε, όπου πειθαρχία, ακολουθεί πιστά η οργανωτικότητα.

Θα το διαπιστώσεις για τα καλά στο παρακάτω άλμπουμ με 12 φουλ πετυχημένα παραδείγματα που «καθρεφτίζουν» το συγκεκριμένο δίπολο:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×