Είπε κανείς ότι το «Die Hard» δεν είναι χριστουγεννιάτικη ταινία;

Στις ΗΠΑ πάντως το πιστεύουν και εμείς βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Περίπου 325 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Αμερική, είναι λογικό ανάμεσά τους να ζουν κι αρκετοί που είναι στην κοσμάρα τους. Για παράδειγμα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που παρά τις τεχνολογικές ανακαλύψεις και την πρόοδο της επιστήμης, φαίνεται πως ζει ακόμα στην εποχή των σπηλαίων και θεωρεί ότι η Γη είναι επίπεδη. Ανησυχητικό αν σκεφτείς ότι το πιστεύει το 7%.

 

 

Όσο λοιπόν και να τρομάζει η λογική που (δεν) έχουν οι παραπάνω τύποι, μία έρευνα απέδειξε ότι δεν κατέχουν ούτε χριστουγεννιάτικη παιδεία. Διότι όταν ερωτήθηκαν εκεί στις ΗΠΑ σε έρευνα της «Morning Consult» το αν θεωρούν ότι το «Die Hard» είναι χριστουγεννιάτικη ταινία, έριξαν άκυρο. Σαν να σε ρωτάνε το αν υπάρχει Άγιος Βασίλης ένα πράγμα.

Και σε ποια; Μια κλασική, χριστουγεννιάτικη, αλλά πάνω από όλα ταινία δράσης:

 

 

Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι λοιπόν καπου στο 62%.

Δες εδώ χάλια.

 

 

Και στο Ratpack έχουμε την εξής απορία: «Πάτε καλά εκεί στις ΉΠΑ»; Ακούς εκεί ο «Die Hard» να μην είναι χριστουγεννιάτικη ταινία. Υπάρχει μάλλον λόγος που ο Bruce Willis έχασε τόσο γρήγορα τα μαλλιά του. 

Αυτές εδώ είναι πάντως και το ξέρουμε.

Δηλαδή συγνώμη τι πρέπει να κάνουμε για να θεωρηθεί χριστουγεννιάτικη; Να αλλάξουμε το story που λατρέψαμε, ντύνοντας τον Hans Gruber σαν τον Grinch και τον John McLane Άγιο Βασίλη που θα σώσει τα Χριστούγεννα από τον πράσινο καλικάντζαρο πάνω στον πύργο του Nakatomi Plaza; Πάτε καλά ρε;

 

 

Είναι σαν να μας λέτε ιερόσυλοι ότι «Home Alone» και «Ghostbusters 2» δεν είναι χριστουγεννιάτικα φιλμ ή ακόμα χειρότερα ότι ο «Ben Hur» δεν είναι έργο για το Πάσχα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×