Θα διέσχιζες την Ανταρκτική ολομόναχος;

Ο Κόλιν Ο' Μπρέιντι το έκανε για 54 ημέρες και μοιράζεται την ιστορία του.

Ο 33χρονος Κόλιν Ο’ Μπρέιντι, από το Πόρτλαντ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε μόνος του την Ανταρκτική, σε ένα ιστορικό και ταυτόχρονα παλαβό εγχείρημα, το οποίο απαθανάτιζε μέσω Instagram.

Όσο εμείς απολαμβάναμε πλούσια χριστουγεννιάτικα εδέσματα και δώρα, το πρωινό της 25ης Δεκεμβρίου ο Κόλιν έμπαινε στο τελευταίο στάδιο της αποστολής του, σ’ ένα πολύ επικίνδυνο και άγριο περιβάλλον. Τελικά, έφτασε στον προορισμό του, το Ross Ice Shelf (ή Τράπεζα Πάγου Ρος στα απλά ελληνικά), μετά από μια συνεχόμενη, χωρίς σταματημό πορεία 80 μιλίων την οποία ονόμασε «Antarctica Ultramarathon». Αυτή η πορεία αποτέλεσε και το μεγαλύτερο διάστημα του ταξιδιού, που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό.

«Ενώ οι 32 τελευταίες ώρες ήταν ίσως οι πιο δύσκολες της ζωής μου, έζησα ταυτόχρονα και τις πιο δυνατές εμπειρίες μου!», εξομολογήθηκε στο Instagramν του o Κόλιν. Μέσα σε 54 ημέρες λοιπόν ο Ο’ Μπρέιντι περπάτησε 935 μίλια (1.504 χιλιόμετρα μωρέ…) μέσα σε ένα παγωμένο τοπίο, ενώ είχε μαζί του ως εφόδιο και ένα έλκηθρο που ζύγιζε 159 κιλά!

 

 

 

«Βρισκόμουν σε μια συνεχή πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως είχα επικεντρωθεί στον τελικό μου στόχο, ενώ άφηνα το μυαλό μου να διδάσκεται από τα μαθήματα ζωής που μου προσέφερε αυτό το ταξίδι», ήταν μια από τις «ομολογίες» του στο Instagram και προσθέτοντας:

«Είμαι έξαλλος ενώ γράφω, καθώς δεν έχω κοιμηθεί ακόμα! Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να επεξεργαστώ και να ολοκληρώσω και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα posts για να τύχουν της αναγνώρισης που τους αξίζει, οι άνθρωποι που υποστήριξαν αυτό το πρότζεκτ!». Μαζί με τον Ο’ Μπρέιντι, ήταν και ο Βρετανός… τυχοδιώκτης και λοχαγός του βρετανικού στρατού, Λούις Ρουντ που ξεκίνησε και αυτός στις 3 Νοεμβρίου, όμως βρισκόταν μια μέρα πίσω. Έτσι ο Ρουντ υπολογίζεται πως θα φτάσει στο Ross Ice Shelf το Σάββατο.

 

 

 Κατά την 49η μέρα της περιπέτειάς του, ο Κόλιν αποκάλυψε πως διέσχισε 33 μίλια, μέσα από τρομερά θυελλώδεις ανέμους που έφταναν τα 64 χλμ. την ώρα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους -31 βαθμούς/ Φυσικά και δεν ήταν όλα «ρόδινα», δείχνοντάς μας πόσο σκληρές και… απάνθρωπες είναι οι συνθήκες στον άγριο τόπο της Ανταρκτικής.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×