Στη Μελβούρνη άνοιξαν μπεργκεράδικο επηρεασμένο από τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Η νέα αλυσίδα εστιατορίων έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για την θεματική της. Και ίσως όχι άδικα.

Στη Μελβούρνη, φίλοι του καλού μπέργκερ, ο κοσμάκης έχει πλέον τη δυνατότητα να πάρει μία γεύση από τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ναι, του γνωστού.  Στο ''Pablo’s Escoburgers'' , η αλυσίδα προσπαθεί μαζί με τα πρωτότυπα προϊόντα να σερβίρει και μία ιδέα από την χλιδή του Πάμπλο. Το θέμα του μαγαζιού όμως δεν γίνεται απόλυτα αρεστό από όλους. 


Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, το μενού και τα περισσότερα πιάτα του μαγαζιού είναι επηρεασμένα από τον θρυλικό Κολομβιανό βαρόνο και τα διάσημα πάρτι τα οποία διοργάνωνε κατά καιρούς στη βίλα του. Για παράδειγμα το ''Patron Burger'' σερβίρεται με μια λεπτή γραμμή σκόρδου στο πάνω μέρος του ψωμιού, μαζί με ένα ψεύτικο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, μια σακούλα με περισσότερα σκόνη και ένα κουτάλι.  Πολλοί βρίσκουν το θέμα του μαγαζιού έξυπνο και ξεκαρδιστικό, άλλοι αντιδρούν οργισμένα προς το εστιατόριο που εξυμνεί τον Εσκομπάρ και τη διακίνηση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ένας πελάτης πόσταρε στη σελίδα του μαγαζιού στο Facebook: «Το να θαυμάζει κάποιος την εξάρτηση στα ναρκωτικά και να αστειεύεται με αυτό, είναι πραγματικά ηλίθιο». Και είμαστε σίγουροι πως δεν γελάνε ούτε στην Κολομβία.

 


«Είστε τόσο αφελής. Ελπίζω μια μέρα να μιλήσετε με έναν Κολομβιανό και να καταλάβετε πόσο προσβλητικό είναι το μαγαζί σας!», ήταν το σχόλιο ενός ακόμα ανθρώπου. Όμως, η απάντηση του «Pablo’s Escoburges» δεν άργησε να έρθει, μέσω Facebook: «Οι φίλοι θα αγαπήσουν τα μπέργκερ μας και οι haters πάντα θα μισούν! Δεν θα αρέσει σε όλους τους Κολομβιανούς το όνομα του μαγαζιού, αλλά όλοι θα αγαπήσουν τα μπέργκερ μας!».


Ο συνιδιοκτήτης του μαγαζιού, Βον Μαρκς με δήλωσή του, στο Facebook εξήγησε: «Δεν είμαστε εδώ για να προσβάλουμε! Είμαστε περήφανοι για τα μπέργκερ μας και καταλαβαίνουμε τα αποτρόπαια πράγματα που έκανε ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος κατέστρεψε χιλιάδες ανθρώπους. Δεν εγκρίνουμε τις πράξεις του Εσκομπάρ, ούτε τον θαυμάζουμε. Είμαστε Αυστραλοί και ξέρουμε πώς να μετατρέπουμε ένα θέμα σε αστείο! Είναι απλά το όνομα ενός μπεργκεράδικου! Δύσκολα βρίσκεις κάποιον που δεν προσβάλλεται με κάτι το 2019!».

 

 

Το σίγουρο ωστόσο, είναι πως τα Escoburgers έχουν γίνει ήδη trend. Και ίσως να μην αργούν οι μηνύσεις από τον γιο του άλλοτε μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×