Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ το Σαββατοκύριακο (13-14/2)

Οι συντάκες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Το ξέρουμε ότι την Κυριακή είναι του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο σε προειδοποιούμε από τώρα, ότι στη λίστα μας δεν θα δεις κάποια  ταινία με καρδούλες και αγάπες. Με δεδομένο ότι η κυκλοφορία σταματάει στις 18:00 και τις δυο μέρες, απόλαυσε το χρόνο σου με μια «Μετακίνηση 6» από το πρωί, την Κυριακή (14/2) να προσφέρεις το «μπουκέτο» με τα λουλούδια στην αγαπημένη σου και μετά να επιστρέψεις φορτσάτος για να απολαύσεις την ηρεμία του καναπέ και τη δράση που προσφέρει η «μικρή» οθόνη.

Όπως και τις προηγούμενες βδομάδες, έτσι και για αυτό το διήμερο έχουμε να σου προτείνουμε τρεις ταινίες για να απολαύσεις προκειμένου να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή. Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Από εδώ οι προτάσεις μας για το ΣουΚού, προκειμένου να ξεκινήσεις από τώρα να κάνεις τα κουμάντα σου. Απλά όπως σου είπαμε πιο πάνω, αν περίμενες κάποια πρόταση με love story, θα σε απογοητεύσουμε.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα Κυκλοφορία: The Little Things

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Μία τυπική κατάσταση ενός θρίλερ-μυστηρίου. Ένας αστυνομικός μεταβαίνει στο Los Angeles προκειμένου να συλλέξει αποδείξεις σε μια σκηνή εγκλήματος. Τα πολλά κοινά όμως της υπόθεσης με μια άλλη μεγαλύτερη που ακολουθεί τα χνάρια ενός serial killer, θα τον αναμείξουν σε ένα σενάριο το οποίο κανείς δεν περίμενε να μπλεχτεί. Και ξαφνικά έρχονται τα πάνω κάτω. Ίσως και να μην είναι τόσο τυπική υπόθεση αυτή η ταινία.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Και μόνο που το cast διαθέτει τους Denzel Washington, Rami Malek και Jared Leto, είναι ένα τεράστιο θετικό στο φιλμ. Πέραν αυτού όμως το story είναι μια γενναία μείξη ανάμεσα σε «Se7en» και «Usual Suspects» με όλο το βάρος ωστόσο να πέφτει στην ιδιαιτερότητα των χαρακτήρων παρά την υπόθεση. Ένα story που το έχεις χιλιοδεί, αλλά όχι με τόση σημασία στη λεπτομέρεια λόγω του all-star cast. Μια ταινία που παρόλα αυτά σε ανταμείβει που κάθισες να την παρακολουθήσεις.

 

 

Ηθοποιοί: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Chris Bauer, Michael Hyatt
Σκηνοθεσία: John Lee Hancock

 

 

Ταινία για την Παρέα: Face/Off

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ακούσαμε ότι θα γίνει remake, τσαντιστήκαμε αρκετά και αποφασίσαμε να την ξαναδούμε. Πώς καταλήγει μια μάχη ανάμεσα στον καλό και τον κακό, όταν αποφασίζεις να τους αλλάξεις πρόσωπα; Ένας κατάσκοπος του FBI θα δεχτεί να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό «λίφτινγκ» ανταλλάζοντας πρόσωπο με τον τρομοκράτη που σκότωσε το γιο του, ωστόσο το θρίλερ ξεκινάει όταν ο αντίπαλός του ξυπνάει και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Μια ταινία που τιμάει τα υπέροχα 90’s με φιλμ γεμάτα τεστοστερόνη και αγωνία. Ο Nicolas Cage και ο John Travolta σε μια κόντρα άνευ προηγουμένου, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του φιλμ δεν ξέρεις ποιανού το μέρος να πάρεις.  

 

 

Ηθοποιοί: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, John Carroll Lynch, Nick Cassavetes
Σκηνοθεσία: John Woo

 

 

Κλασική Ταινία: Giant

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Η μέρα που η Leslie θα γνωρίσει τον Bick Benedict, έναν ιδιοκτήτη τεράστιας έκτασης Γης στο Texas, θα της αλλάξει τη ζωή. Μέτα από λίγες μέρες παντρεύονται και επιστρέφουν στο σπίτι του, όπου συνειδητοποιεί πως οι ντόπιοι –μαζί και ο σύζυγός της- φέρονται με απίστευτη σκληρότητα σε όσους δεν είναι καθαρόαιμοι Αμερικανοί. Ταυτόχρονα θα γνωρίσει και τον νεαρό που εργάζεται στο σπίτι, τον Jett Rink ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με τον Bick. Σύντομα όμως ο Rink θα ανακαλύψει πετρέλαιο μέσα σε ένα κομμάτι γης που του ανήκει και βάζει σκοπό να πάρει εκδίκηση για τη σκληρή συμπεριφορά του άλλοτε αφεντικού του, κυρίως όμως για τη ζήλεια του που είναι παντρεμένος με την Leslie.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Στην τελευταία ταινία της σύντομης ζωής του ο James Dean μπορεί να μην είναι ο πρωταγωνιστής αλλά καταφέρνει να ξεχωρίσει ακόμα και αν ρόλος του δεν έχει τόση ώρα όσο εκείνος του Rock Hudson. Πέραν αυτού το φιλμ που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών, αποτυπώνει περίτρανα τον ρατσισμό των Τεξανών απέναντι στους ισπανόφωνους Αμερικανούς της περιοχής, καθώς και την απαρχαιωμένη νοοτροπία τους για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Ένα φιλμ που έχει τη μαγεία να σε σοκάρει με το περιεχόμενο, αναγκάζοντάς σε να «χειροκροτήσεις αθόρυβα» το μεγαλείο του Dean.

 

 

Ηθοποιοί: Rock Hudson, Elizabeth Taylor, James Dean, Dennis Hopper, Sal Mineo
Σκηνοθεσία: George Stevens

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×