Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/3)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Τα «βάσανα» της εβδομάδας σιγά-σιγά τελειώνουν, η Παρασκευή έφτασε και μπορούμε και επισήμως να χαιρόμαστε που έχουμε ένα υπέροχο τριήμερο Καθαράς Δευτέρας μπροστά μας. Βέβαια φέτος θα είναι όλα διαφορετικά εξαιτίας των περιορισμών του κορονοϊού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα απολαύσεις μια λαχταριστή λαγάνα παρέα με μια υπέροχη ταινία μπροστά στον καναπέ.

Αφού λοιπόν δώσεις τον κατάλληλο χρόνο στα πόδια σου και τη Μετακίνηση 6 μέχρι τις 7 μ.μ, σε εφοδιάζουμε με ιδέες όπως κάθε Σαββατοκύριακο προκειμένου να μην χάσεις χρόνο στην αναζήτηση ταινιών. Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα κυκλοφορία: The Mauritarian

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: O Mohamedou Ould Salahi έχει συλληφθεί από τις αμερικανικές Αρχές και παραμένει στις φυλακές του Guantanamo για 14 ολόκληρα χρόνια δίχως καμία κατηγορία. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία που βίωσε η Αμερικανική κοινωνία, για τον άνθρωπο που πάνω στην απελπισία και τη χαμένη ελπίδα, βρήκε το «φως» μέσω ανέλπιστων συμμάχων στα πρόσωπα της δικηγόρου Nancy Hollander και της συνεργάτη της, Teri Duncan, αποκαλύπτοντας τελικά μια τρομακτική συνομωσία πίσω από την υπόθεσή του.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Η σκηνοθετική επιμέλεια του Kevin McDonald δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο θεατής για να γίνει ένα με την ταινία. H βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα για τη συγκεκριμένη ερμηνεία, Jodie Foster είναι εξαιρετική, όμως ο Tahar Rahim δίνει ρέστα, επισκιάζοντας και την πρωταγωνίστρια, ακόμα και τον πολυδιαφημισμένο Benedict Cumberbatch. Είναι εύκολο για έναν Αμερικανό να συγκλονιστεί λόγω των πολιτικών εκτάσεων της υπόθεσης, το ίδιο όμως συμβαίνει και σε έναν ξένο. Και αυτό πιστώνεται 100% στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο σκηνοθέτης.

Ηθοποιοί: Jodie Foster, Tahar Rahim, Shailene Woodley, Zachary LeviBenedict Cumberbatch
Σκηνοθέτης: Kevin McDonald

 

 

 

Για την παρέα: Sicario

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Οι αποστολές στα άντρα των πιο επικίνδυνων εμπόρων ναρκωτικών δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση. Ακόμα και αν έχεις μαζί σου έναν ολόκληρο στρατό, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα γυρίσεις πίσω ζωντανός. Αυτό το διαπιστώνει για τα καλά η πράκτορας του FBI, Kate Macer όταν δέχεται να συμμετάσχει σε μια αποστολή σε ένα καρτέλ, στο Juarez του Μεξικού.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Dennis Villeneuve σε «θολώνει», σε «αποκοιμίζει» και σε κάνει να εκτιμήσεις το σπίτι σου. Τα σκηνικά από τις άγριες περιοχές του Μεξικού, εκεί όπου ο νόμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία παρά μόνο τα καρτέλ και οι ορέξεις των βαρόνων είναι αρκετά για να σου αφήσουν σημάδι για μια ζωή. Μαζί με αυτά, οι ερμηνείες των Emily Blunt και Benicio Del Toro (κυρίως) που δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Ηθοποιοί: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro, Jon Bernthal, Daniel Kaluuya
Σκηνοθέτης: Dennis Villeneuve

 

 

 

Κλασική Ταινία: Frankenstein

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ο επιστήμονας Victor Frankenstein αναζητεί μέσω των πειραμάτων του το επόμενο μεγάλο επίτευγμα της ανθρωπότητας. Να «γεννήσει» ζωή, όπως ο Θεός. Μέσα στην αισιοδοξία και την ασταμάτητη φιλοδοξία για την εξερεύνηση του μεταφυσικού, ο Frankenstein δίνει ζωή σε ένα Τέρας που θα τον κάνει να μετανιώνει κάθε λεπτό και στιγμή που σκέφτηκε να του δώσει ψυχή.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Σήμερα μετά από τόσες ταινίες θρίλερ, είναι απλώς άλλη μια ταινία τρόμου με τέρατα. Ωστόσο το story που δημοσίευσε το 1818 η Mary Shelley αποτελεί τον προάγγελο για τις μεγαλύτερες ιστορίες τρόμου και sci fi σε όλη την ποπ κουλτούρα. Και μια τέτοια ιστορία μόνο με σεβασμό αντιμετωπίζεται.

 

 

Ηθοποιοί: Colin Clive, Mae Clarke, Boris Karloff, Edward Van Sloan
Σκηνοθέτης: James Whale

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×