Michael Caine: Ο άνθρωπος που ήταν γεννημένος να υπηρετεί τον Batman

5 λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε πως υπήρξε ο πιο αυθεντικός Alfred.  

Ο μπάτλερ του Batman, ο διάσημος χαρακτήρας του Alfred, αποτελεί μία βασική λεπτομέρεια στην όλη μυθολογία του σούπερ ήρωα. Χωρίς αυτόν η ιστορία θα ήταν πολύ διαφορετική και φυσικά χωρίς τις φροντίδες του ο Batman ίσως να μην ήταν ικανός να φορέσει καν τη στολή του. Με λίγα λόγια ο Alfred είναι ένας κομβικός χαρακτήρας που στην ουσία δρα υπόγεια σε όλη την ιστορία.

Ο Alfred είναι ο άνθρωπος που εκτός από το να καθαρίζει και να πλύνει τα πιάτα του ανθρώπου νυχτερίδα, σίγουρα έχει κι έναν λόγο παραπάνω σε ό,τι απόφαση μπορεί να πρέπει να πάρει για τον κόσμο του εγκλήματος του Gotham City.

Την σπουδαιότητα του Alfred την είχαν από νωρίς καταλάβει τα στούντιο παραγωγής κι έτσι μας χάρισαν ξεχωριστούς ηθοποιούς οι οποίοι έπαιξαν κατά καιρούς τον διάσημο αυτό δευτερεύοντα χαρακτήρα. Για εμάς όμως οι πιο καλός και ο πιο αληθοφανής Alfred ήταν ένας και δεν είναι άλλος από τον τρομερό και φοβερό Michael Caine.

 
 
 

Εμείς αναλύουμε ακριβώς όλους του λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως ο Michael Caine είναι γεννημένος για τον ρόλο του διάσημου μπάτλερ:

Το βάθος του χαρακτήρα

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έκανε ο Nolan με την τριλογία του ήταν να κάνει τον Alfred περισσότερο κεντρικό χαρακτήρα. Άλλες προσαρμογές του Batman περιλαμβάνουν τον Alfred σε σημαντικές σκηνές, αλλά όχι στον βαθμό που έκαναν οι ταινίες του Nolan.

Αυτό επιτρέπει να εμφανιστεί περισσότερο ο χαρακτήρας του Alfred. Ως αποτέλεσμα, ο Alfred του Michael Caine είχε πολύ μεγαλύτερο βάθος χαρακτήρα από οποιαδήποτε άλλη εκδοχή του θρυλικού μπάτλερ στην οθόνη.

Περισσότερη δράση

Παρά το γεγονός ότι ο Alfred φαίνεται συχνά να είναι απλά ο μπάτλερ, μερικές φορές εμπλέκεται στη δράση μιας πλοκής του Batman. Δεν είναι λίγες οι φορές που η άποψη του μπάτλερ παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του ίδιου του ήρωα.

Περισσότερες ατάκες

O Michael Caine έχει τις περισσότερες ατάκες και την περισσότερη screen time από όλους τους Alfred που έχουν περάσει από την οθόνη και τα σενάρια του Batman.

 

 
 

Μαθήματα

Ο Michael Caine σαν Alfred είναι περισσότερο σαν δάσκαλος και πνευματικός μέντορας του Bruce Wayne παρά σαν υπηρέτης του. Μπορεί να του σιδερώνει τη στολή και τα σώβρακά αλλά όμως στο τέλος της ημέρας είναι αυτός που θα ακούσει ο Batman για να πάει να πολεμήσει το έγκλημα.

Σαν πατέρας

Ο Alfred του Michael Caine είναι περισσότερο σαν πατέρας του Batman. Ίσως είναι ο μόνος ηθοποιός που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή όπου δακρύζει πριν ο Batman βγει έξω να παλέψει με τον Bane.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×