Παπακαλιάτικα κλισέ που αναμένουμε στο «Maestro» από τον τεράστιο Χριστόφορο

Ερωτικά τρίγωνα και γυρίσματα στους αγαπημένους Παξούς τα έχουμε σιγουράκια. Τι άλλο σκαρώνει άραγε στη νέα του σειρά;

Papakaliatis Maestro

Πείτε ό,τι θέλετε για τον άρχοντα Χριστόφορο Παπακαλιάτη, o τύπος είναι πραγματική πρωτοπορία και «κόσμημα» για την ελληνική τηλεόραση. Μπορεί οι ταινίες ή οι σειρές του να θεωρούνται διασκευές διεθνών παραγωγών (π.χ. το «4» ήταν βασισμένο στο επιτυχημένο «Brothers and Sisters») αλλά ακόμα και έτσι, ο υπέρτατος σκηνοθέτης έχει ένα μοναδικό τρόπο να δημιουργεί έναν δικό του κόσμο, να ανακαλύπτει σκάνδαλα, «τρύπες» και δράμα μέσα στα χαρμόσυνα και γεμάτα γέλωτα σενάρια των πρωτότυπων, παρουσιάζοντας ένα δικό του σύμπαν γεμάτο ίντριγκα και κυρίως αγωνία.

Αν δεν το πιστεύεις δεν έχεις παρά να περάσεις μία σύντομη βόλτα από τις σειρές στις οποίες ήταν κάτι παραπάνω από πρωταγωνιστής:

 

 

Η μεγάλη επιστροφή μετά από 11 χρόνια

Μια δεκαετία και βάλε χωρίς τηλεοπτικό σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ισούται με αιωνιότητα και νιώθουμε πραγματικά ευλογημένοι που θα καθηλωθούμε ξανά στην τηλεόραση για χάρη του. Στις 13 Οκτωβρίου ο άρχοντας του ελληνικού σασπένς επιστρέφει με τη σειρά «Maestro» και ήδη έχουμε ξεκινήσει τα κανονίσματα για το πού θα το βλέπουμε με φίλους λες και είναι ημέρα Champions League. Μπορεί να είναι για μόλις 9 επεισόδια, αλλά θα είναι μια πραγματικά ομαλή μετάβαση στο multiverse του Χριστόφορου .

Λέτε να είναι καλύτερο από το «Τσάμπιονς Λιγκ» της Δευτέρας;

Η πλοκή της σειράς αφορά την εποχή της πανδημίας και τον μουσικό ονόματι Ορέστη που ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί και επιθυμία του είναι να στήσει ένα Φεστιβάλ Μουσικής. Όπως γίνεται σε κάθε σειρά του Παπακαλιάτη, στην προσπάθειά του να υλοποιήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα θα συναντήσει άπειρα εμπόδια από την κλειστή κοινωνία του νησιού, ο λόγος όμως δεν είναι το φεστιβάλ αλλά η ερωτική ιστορία που εννοείται ότι δεν θα είναι ένας έρωτας της από τα συνηθισμένα, αλλά κάτι πολύ ιδιαίτερο (όπως γίνεται πάντα).

Εμάς μας θύμισε το παρακάτω πάντως:

 

 

Ρίχνοντας μια ματιά στο cast (Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης κ.α.) και γνωρίζοντας σε ποιο νησί έγιναν τα γυρίσματα αλλά και την πλοκή, βγάλαμε τα εξής γρήγορα συμπεράσματα:

  • Οι λατρεμένοι Παξοί είναι στο κόλπο
  • Η Πέμη Ζούνη (δυστυχώς) δεν θα κάνει comeback
  • Το ερωτικό πατατράκ θα είναι ξανά κινητήριος μοχλός (το μόνο σίγουρο)

Σίγουρα περιμένουμε κάτι καινούργιο από τον αγαπητό Χριστόφορο, ελπίζοντας παράλληλα ότι δεν θα παραγκωνίσει τις αγαπημένες του κλισεδιές. Άλλωστε τι είναι μια σειρά του Παπακαλιάτη, χωρίς κάποιο Παπακαλιάτικο κλισέ;

 

Άλλη μια ατάκα από τα «Φιλαράκια»

Όταν βλέπεις σειρά που περιέχει μεγάλη παρέα είναι δεδομένο ότι το μυαλό σου, σε διατάζει αυτόματα ότι έχει βάση τα Φιλαράκια. Όταν κοιτάζεις όμως κάποιες σειρές του Χριστόφορου Παπαλιάτη, ενδεχομένως οι παραπομπές στη συγκεκριμένη σειρά να είναι λίγο πιο έντονες από τις συνηθισμένες. Ειδικά στο «Κλείσε τα Μάτια» όταν ακούσαμε τη Θάλεια Ματίκα να λέει «ότι η κάμερα προσθέτει 5 κιλά» μας ήρθε να την αποκαλέσουμε Μόνικα Γκέλερ, το ίδιο συνέβη στο «Δυο Μέρες Μόνο» με τα χαστούκια της Βίκυς Παπαδοπούλου στον πρωταγωνιστή όπου νομίζαμε ότι βλέπαμε την Ρέιτσελ Γκριν πριν της την πέσει ο Τζόι Τριμπιάνι. Α ναι, μην ξεχάσουμε και στο «Να Με Προσέχεις» την παρακάτω σκηνή:

 

 

Θα πετύχει 3-4 φορές την ίδια μέρα κατά τύχη τη γυναίκα που του αρέσει

Ο έρωτας στο μυαλό του Παπακαλιάτη είναι κεραυνοβόλος. Φτάνει μια στιγμή για να αρχίσει η επίδρασή του στο μυαλό του. Όλα τα υπόλοιπα είναι κομμάτια της μοίρας η οποία (όλως τυχαίως) είναι πάντα με το μέρος του. Δεν φτάνει να πετύχει μία φορά τη γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά, ούτε καν δύο. Θα πάρει takeaway καφέ -είπαμε στην περίοδο της καραντίνας είναι η ιστορία- και εκείνη θα διαβάζει το βιβλίο της κάπου στο λιμάνι, ύστερα εκείνη θα πάει σε μπαζάρ βιβλίου και θα πέσει τυχαία πάνω του, έστω και αν είναι με τον «περαστικό» σύντροφό της (από τη στιγμή που μπαίνει ο Χριστόφορος στο διάβα της οι υπόλοιποι τελειώνουν), το βράδυ αυτός θα κοιτάζει τα αστέρια από το μπαλκόνι του και εκείνη θα περνάει από κάτω σαν ρομαντική ψυχή τραγουδώντας κάποιο όμορφο άσμα και θα τον μαγέψει με τη φωνή της. Ίσως να την πετύχει (και αυτή τη φορά να τη γνωρίσει) στην κεντρική πλατεία του νησιού, όπου θα διασταυρωθούν για μία ακόμα (μοιραία) φορά τα μάτια τους πριν αρχίσει και επίσημα ο θυελλώδης έρωτας. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των φορών, η τύχη. Η τύχη άλλωστε ευννοεί τους τολμηρούς, γιατί όχι και τον Ορέστη της ιστορίας;

 

Τα έχει φτιάξει με όλες. Ποια έχει μείνει;

Μετράμε «θύματα» με τις οποίες έχει συνευρεθεί: Με την μητέρα της κοπέλας του, με τη σύζυγο του αδερφού του, με τη σχέση του φίλου του μέχρι και με την ίδια του την αδερφή. Σίγουρα η λίστα στο ρεπερτόριο του Παπακαλιάτη δεν τελειώνει εκεί και είμαστε βέβαιοι ότι κάτι «απαγορευμένο» θα βρει και στο «Maestro». Η αλήθεια είναι ότι από την τηλευταία του τηλεοπτική σειρά έχει μεσολαβήσει κοτζάμ Game of Thrones οπότε δεν αποκλείουμε πιθανή επιρροή από τα του Οίκου Ταργκάριεν.

 

 

Μένει σε κορυφαία σπίτια χωρίς να ξέρουμε πώς τα συντηρεί

Όλως τυχαίως ποτέ δεν έχει λεφτά αλλά πάντα μένει σε σπιταρόνες. Αν όχι αυτός, όλο και κάποιος από το main story διαθέτει ένα σπίτι-κόσμημα, είτε νεοκλασικό, είτε πραγματικά ακριβό παρόλα αυτά το κρατάει μη έχοντας την οικονομική άνεση και κυρίως δεν δουλεύει (ή δεν βγάζει αρκετά) για να το συντηρεί. Μπορεί να κερδίζει στο στοίχημα ο αθεόφοβος ή να δραστηριοποιείται σε Blockchain, αλλά αυτό το κρατάει πάντα κρυφό. Είμαστε σίγουροι όμως ότι η σπιταρόνα θα είναι εκεί, την οποία θα αναζητούν αρκετοί το καλοκαίρι για AirBnB.

 

Θα φάει χυλόπιτα για πάνω από ένα επεισόδιο;

 Στις ταινίες του Παπακαλιάτη επιτρέπονται οι χυλόπιτες προς τον πρωταγωνιστή αλλά δεν είναι ποτέ οριστικές. Έχουν πάντα το «ΟΧΙ» μπροστά αλλά από πίσω διαθέτουν ένα τεράστιο «ΣΕ ΘΕΛΩ, δώσε μου λόγο να χωρίσω». Ο «πάγος» κρατάει πάντα για λίγα λεπτά, άντε για κάνα επεισόδιο το πολύ. Ύστερα η κατάσταση γυρνάει μπούμερανγκ και ο Παπακαλιάτης είναι σαν τον Ρότζερ Μουρ στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ που ποτέ δεν φλερτάρει καμία. Του την πέφτουν εκείνες.  

 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×