Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Δεκεμβρίου

Το κρύο ήρθε, τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε και οι μεγάλες νύχτες μπροστά από μία οθόνη είναι σχεδόν μονόδρομος.

Άλλοι ανάβουν τζάκια, άλλοι καλοριφέρ, οι πιο πιο άτυχοι βάζουν σκελέα και πιτζάμα, αλλά όλοι συμφωνούν ότι οι νύχτες του Δεκεμβρίου, είναι σπιτική υπόθεση. Οι streaming πλατφόρμες φέρνουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο μερικές από τις πιο μεγάλες πρεμιέρες τους αυτό το μήνα. Στην τελική ευθεία λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου θα δούμε οσκαρικές παραγωγές, πολυαναμενόμενα sequel, αλλά και δύο ελληνικού ενδιαφέροντος συμμετοχές που ίσως και να αλλάξουν το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα για τα καλά με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία από αυτές.

Maestro

 

 

Τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μάλλον την έχετε δει, ή τουλάχιστον έχετε ακούσει γι’αυτή. Τώρα που την αγόρασε το Netflix θα τη δουν και όσοι σήκωναν υποτιμητικά το φρύδι σε όσους υποκλίνονταν στο Twitter για την πρώτη άξια λόγου ελληνική παραγωγή μετά από χρόνια. Ακόμα και όσοι δεν είναι φαν της Παπακαλιατιάδας, δεν μπορούν να αγνοήσουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται στις ελληνικές παραγωγές για να ξεφύγουν από τη μετριότητα επενδύοντας σε σοβαρότερες παραγωγές που θα φέρουν ποιότητα στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και χρήματα.

Guillermo Del Toro’s Pinocchio

 

 

Ο οσκαρικός άρχοντας του τρόμου καταπιάνεται με το δημοφιλές παιδικό παραμύθι και μας το επανασυστήνει σε μια stop motion παραγωγή για μικρούς και μεγάλους. Μαζί του είναι ο επίσης οσκαρικός Alexandre Desplat στη μουσική επιμέλεια, ενώ στις φωνές των ηρώων έχουμε ένα all star cast με τον Ewan McGregor στον ρόλο του Γρύλου, αλλά και τους Ron Perlman, John Turturro και τους επίσης οσκαρικούς Cate Blanchett,  Tilda Swinton και Christoph Waltz.  

Glass Onion: A Knives Out Mystery

 

 

Αυτή είναι η δεύτερη ελληνικού ενδιαφέροντος πρεμιέρα που θα δούμε τον Δεκέμβριο με την επιστροφή το καλύτερου ντετέκτιβ μετά τον Sherlock Holmes. Ο πρώην James Bond, Daniel Craig αποβιβάζεται στις Σπέτσες, και άλλα σημεία της Ελλάδας, για να λύσει ακόμα ένα μυστηριώδη φόνο με ένα μάτσο γραφικούς υπόπτους. Οι συντελεστές του Knives Out υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση που τους εξασφάλισε η συνεργασία με το Netflix, έχει αποδώσει μια ακόμα καλύτερη από την αρχική ταινία και το μόνο που μένει είναι να το διαπιστώσουμε. 

The Witcher: Blood Origin

 

 

Μετά την επιτυχία του The Witcher, ήρθε η ώρα να απαντηθούν και όλες οι απορίες μας. Τo Blood Origin είναι ένα prequel 4 επεισοδίων και βασίζεται και αυτό, όπως και το κανονικό The Witcher, στα βιβλία του Andrzej Sapkowski. H πλοκή του τοποθετείται 1.200 χρόνια πριν από τα γεγονότα που είδαμε στη σειρά και θα μάθουμε το πώς ακριβώς δημιουργήθηκε ο πρώτος Witcher. Όμως το πιο ενδιαφέρον που θα δούμε θα είναι η εξερεύνηση του πολιτισμού των Ξωτικών πριν αυτός καταστραφεί ολοκληρωτικά.  

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths

 

 

O Alejandro Iñarittu επιστρέφει στο Μεξικό, στην πατρίδα του, με μία μαύρη κωμωδία οσκαρικών προδιαγραφών. Σε μία κάπως inception διάθεση, ο Μεξικανός σκηνοθέτης δίνει αυτοβιογραφικά στοιχεία στον πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι είναι ένας δημοσιογράφος που το γύρισε στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του. Το έργο του γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης μεταξύ των κυβερνήσεων του Μεξικού και των ΗΠΑ με μια προσχηματική βράβευση να έχει πολιτικά κριτήρια, ενώ η οικογένεια του να είναι και το μοναδικό του ουσιαστικό στήριγμα.  

Hot Skull

 

 

Με την πανδημία να μην έχει φύγει ακόμα από την επικαιρότητα, αυτή η δυστοπική παραγωγή μας φέρνει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου μια πανδημία μεταδίδεται μέσω της λεκτικής επικοινωνίας. Ένα τυρανικό ίδρυμα έχει βάλει στόχο έναν γλωσσολόγο που έχει το κλειδί για τη θεραπεία, λόγω της ανοσίας που έχει στη νόσο. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Afsin Kum και θα καλύπτει το πρώτο μισό του βιβλίου με μία ακόμα σεζόν να βρίσκεται στα σκαριά. 

Treason

 

 

Μια βρετανική σειρά που παντρεύει το The Bodyguard με τον John Le Carre και έχει στο cast τον Bond Girl Olga Kurylenko; Δεν χρειάζεται να πούμε άλλα πράγματα για ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα μπορούσαμε να έχουμε φέτος. Η ζωή ενός πράκτορα της ΜΙ6 γίνεται άνω κάτω από την εισβολή μιας ρωσίδας με σκοτεινό παρελθόν και μαζί με τη γυναίκα του σχηματίζουν ένα περίεργο τρίγωνο με προεκτάσεις που είναι αδύνατο να προβλεφθούν. 

The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone

 

 

Η αχίλλειος πτέρνα της αγαπημένης τριλογίας πέρασε από lifting και μπορεί να μην κατάφερε να αλλάξει την κακή φήμη του φινάλε του Νονού, αλλά και πάλι είναι ένα ευχάριστο κλείσιμο μιας τριλογίας που δεν θα θέλαμε να τελειώσει. Η νέα κόπια που βγήκε το 2020 δεν έχει δραματικές αλλαγές πέρα από μια εναλλαγή σκηνών, αλλά η καθαρότερη ματιά μέσα από remastering είναι καλοδεχούμενη για ένα βράδυ που δεν βρίσκουμε τι να δούμε.

The Masked Scammer

 

 

Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ θα μάθουμε για τον βίο και την πολιτεία του πιο διαβόητου απατεώνα της Γαλλίας και το πώς ακριβώς κατάφερε να αποσπάσει εκατομμύρια από την ελίτ της χώρας. Τα θύματά του μιλούν σε πρώτο πρόσωπο και αφηγούνται πως έχασαν περιουσίες από έναν τύπο που το μοναδικό το όπλο ήταν ένα τηλέφωνο. 

 

  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×