Νερό: Γιατί το καλοκαίρι πρέπει να πίνεις όσο μπορείς περισσότερο

Και η κατανάλωσή του δεν έχει να κάνει μόνο με την δίψα.

Το ακούς κάθε χρόνο από ένα σωρό κόσμο. Στο λένε οι φίλοι σου, οι γονείς σου, ο γυμναστής σου, ο γιατρός σου. Το καλοκαίρι εκτός από μπάνια, θέλει και νερό. Πολύ νερό. Για την ακρίβεια, όσο περισσότερο μπορείς. Εκτός από τους καύσωνες, η ατμόσφαιρα από τις φωτιές είναι εξίσου απειλητική για τον οργανισμό σου και εκτός από έκτακτα μέτρα που θα βοηθήσουν -βλέπε μάσκες- το νερό είναι ένας ακόμη σύμμαχος. Ακόμη και αν σου κλείνει το μάτι ένα δροσερό αναψυκτικό, τίποτα δεν συγκρίνεται με το νερό. Γιατί όμως;

 

 

Το νερό δεν έχει αποστολή μόνο να σε ξεδιψάσει. Όταν το καταναλώνεις συχνά, βοηθάει να διατηρήσεις την θερμοκρασία του σώματός σου σε ήπια επίπεδα ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα αλλά και τα εσωτερικά σου όργανα. Δεν σταματάει εκεί προφανώς. Όλα τα συστατικά που καταναλώνεις από τροφές, ανόργανα, θρεπτικά ή ακόμη και μεταλλικά στοιχεία, βοηθάει στην διάσπασή τους έτσι ώστε ο οργανισμός σου να μπορέσει να τα απορροφήσει ευκολότερα. Ο κανόνας λέει το εξής: όποτε ιδρώνεις, φροντίζεις να πίνεις νερό. Έχει γίνει ήδη δουλειά, έχουν απομακρυνθεί οι τοξίνες μέσω του ιδρώτα, αλλά μετά χρειάζεσαι αναπλήρωση.

Η μη τήρηση των παραπάνω προκαλεί, όπως γνωρίζουμε όλοι, μία σειρά από επιπλοκές με κυριότερη την αφυδάτωση. Η τελευταία, επηρεάζει την αρτηριακή πίεση και την λειτουργία της καρδιάς, κατά τέτοιον τρόπο που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μας. Πέρα από όλα τα βασικά και τα πολύ σοβαρά, να γνωρίζεις πως η αφυδάτωση επηρεάζει και άλλη μία σειρά από παράγοντες όπως την διάθεση, την συγκέντρωση, αλλά και την αντοχή και την ενέργεια.

 

 

Σε όλα τα παραπάνω, σκέψου μόνο ότι υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας εδώ και χρόνια. Είμαστε μία χώρα που ξεχωρίζουμε για την ποιότητα του νερού και τις φυσικές πηγές μας. Ας τιμήσουμε αυτή την τύχη που μας έχει δοθεί και ας προστατέψουμε τους εαυτούς μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×