Τα τρόφιμα που μειώνουν την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2

Ελαχιστοποίησε τις όποιες πιθανότητες με σωστή διατροφή.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο στη ρύθμιση των τιμών του σακχάρου και του διαβήτη.

Η συνέπεια στις βασικές αρχές της δίαιτας για τον σακχαρώδη διαβήτη και η αποφυγή συχνών αποκλίσεων, η προσπάθεια για μια όσο γίνεται πιο τακτική και συστηματική άσκηση, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο τακτικός έλεγχος του σακχάρου αίματος, αποτελούν έναν συνδυασμό, που είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποιες τροφές όμως μειώνουν τις πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη;

 

 

Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, ρυθμίζουν το βάρος μας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα συμβάλλουν και στην μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να μην λείπουν από την καθημερινότητά μας τα τρόφιμα ολικής άλεσης

 

 
 

Ο ρόλος της σωστής διατροφής - και από άποψη ποιότητας, αλλά και ποσότητας - για τα άτομα με διαβήτη είναι καθοριστικός και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μακροχρόνιων επιπλοκών που συσχετίζονται με τη νόσο.

 

 
 

Εάν αυξήσουμε την καθημερινή κατανάλωση των τροφίμων ολικής άλεσης, τότε βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μακριά από την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 αλλά και του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η θεραπεία του σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας.

Δες εδώ τι τρόφιμα πρέπει να καταναλώνεις για να μην πάθεις διαβήτη τύπου 2:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×