Πώς η αποθεραπεία θα εκτοξεύσει τις επιδόσεις σου στη γυμναστική

Οι περισσότεροι την ξεχνάμε και είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε.

Είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι. Μετά το σκληρό πρόγραμμα προπόνησης θεωρούμε πως πλέον τελειώσαμε και μπορούμε να ξεκουραστούμε. Αλλά όχι. Μάλλον ξέχασες κάτι πολύ σημαντικό. Και δεν αναφερόμαστε στην πετσέτα σου. Η αποθεραπεία είναι το ίδιο σημαντική με την προπόνηση και οφείλεις να την κάνεις μετά το τέλος κάθε προγράμματος. Είναι σημαντικό να ξεκουράσεις τους μυς σου και να τους προετοιμάσεις για την επόμενη φορά. Μάλιστα υπάρχουν 7 τρόποι που θα καταφέρεις να το κάνεις και ενδεχομένως να μην τους γνώριζες μέχρι σήμερα.

Καλός ύπνος

Όταν κοιμάσαι ο οργανισμός σου ξεκουράζεται, επιταχύνεται η αποκατάσταση των μυών και γενικότερα γεμίζεις την μπαταρία του οργανισμού σου. Ένα άτομο που γυμνάζεται έντονα σε καθημερινή βάση χρειάζεται τουλάχιστον 10 ώρες ύπνο. Κάτι που το μεγαλύτερο ποσοστό αγνοεί.

Μην ξεχνάς το νερό

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού, σου έχουμε μιλήσει ήδη

 

 

Όχι αλκοόλ

Μετά το νερό που πρέπει να το βάλεις στη ζωή σου, οφείλεις να κόψεις και το αλκοόλ. Ο λόγος είναι πως επιβραδύνει τη σωστή αποκατάσταση των μυών και επηρεάζει και την παραγωγή πρωτεϊνών των μυών σου.

Ξεκούραση

Το σώμα μας είναι σαν μια μηχανή. Αν δουλεύεις στα «κόκκινα», θα έρθει η στιγμή που θα κλατάρει. Όπως ακριβώς το σώμα χρειάζεται ξεκούραση σε μία ίωση, έτσι νιώθει την ανάγκη και μετά την προπόνηση. Δώσε χρόνο στον οργανισμό σου να αναπληρώσει ενέργεια και να δυναμώσουν οι μυς σου.

 

 

Ισορροπημένη διατροφή

Το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές. Μία ισορροπημένη διατροφή, εκτός από την απόδοση στο πρόγραμμα γυμναστικής, επηρεάζει και την αποθεραπεία σου. Με μια θρεπτική διατροφή δε θα έχεις διατροφικές ελλείψεις, οι ανάγκες του σώματός σου θα αναπληρώνονται φυσικά και θα γίνεται πιο γρήγορα η αποκατάσταση των μυών. Κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και η μείωση των επεξεργασμένων τροφών είναι μία καλή αρχή.

Περιμένεις να χάσεις κιλά τρώγοντας μόλις ένα γεύμα;

Μασάζ

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες μεθόδους αποθεραπείας και βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος. Μετά από κάθε προπόνηση κάνε μασάζ στα σημεία που γύμνασες ενώ ένα roller θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

 

 

Ενεργή αποκατάσταση

Εκτός από την ξεκούραση και τον ύπνο, η ενεργή αποκατάσταση μπορεί να βοηθήσει. Μία βόλτα με το ποδήλατο ή χαλαρό περπάτημα βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στους μυς αλλά και σε όλο το σώμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×