Τα μη ορατά οφέλη που προκύπτουν από τη συχνή άσκηση

Πώς η αύξηση της σωματικής δύναμης θα ενδυναμώσει τον εσωτερικό μας «πολεμιστή»;

Για τα πολλαπλά οφέλη της γυμναστικής έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Ωστόσο εκτός από σμιλευμένους κοιλιακούς και μπράτσα από ατσάλι, η συχνή άσκηση θα σε μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές σου και πνευματικά. Όση περισσότερη δύναμη έχεις, τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, τόσο πιο εύκολο γίνεται να πετύχεις ό,τι πραγματικά επιθυμείς. Στη ζωή, πολλοί από εμάς, προσπαθούμε να επιδείξουμε την ικανότητά μας ώστε να εκδηλώνουμε αποτελεσματικά την πραγματικότητα που έχουμε ως ιδανική στο μυαλό μας.

Αναζητούμε ένα αυτοκίνητο που είναι πανομοιότυπο με αυτό του Μπρους Γουέιν, οραματιζόμαστε να ξυπνάμε σ’ ένα σπίτι που να μοιάζει με του Gatsby, να ντυνόμαστε όπως ο Τζον Γουίκ και να βρισκόμαστε σε μία γυναίκα που να μοιάζει εντυπωσιακά με την Μισέλ Φάιφερ στο Scarface. Αναφορικά με το σώμα μας, ελπίζουμε να φτιάξουμε τους κοιλιακούς του Θορ και το στήθος του Χαλκ.

 

 

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αναζήτηση τέτοιων ανταμοιβών, ωστόσο οι συγκαλυμμένες δεξιότητες, αυτές που ελέγχουμε από μέσα, είναι αυτές που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αν φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε τον βέλτιστο τρόπο ζωής μας. Χωρίς κοφτερή σκέψη, ισχυρή στάση, ικανότητα θετικής σκέψης, σταθερές δεξιότητες συγκέντρωσης και υγιή καρδιά, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να εστιάζουμε όλοι στην καλλιέργεια της εσωτερικής μας ύπαρξης, έτσι ώστε να μπορούμε να πραγματοποιούμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Η ζωή είναι ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να δίνεις προτεραιότητα στην ανάπτυξη του πνεύματος ώστε να διασφαλίσεις ότι βρίσκεται στην καλύτερη θέση για την επιτυχία.

Πώς θα επιτύχουμε τον στόχο για ενίσχυση των εγγενών δεξιότητών μας;

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα στην οποία μπορούμε όλοι να βάζουμε ενέργεια σε καθημερινή βάση και θα εξυψώνει τον πολεμιστή μέσα μας; Η απάντηση είναι «ναι» και συνήθως βρίσκεται στη σωματική άσκηση. Αφιερώνοντας μόλις 20 λεπτά την ημέρα σε μια αερόβια δραστηριότητα όπως τρέξιμο, περπάτημα, κωπηλασία, ποδηλασία ή κολύμπι, όλες οι λειτουργίες του εγκεφάλου θα δουν αύξηση στο μέγεθος του ιππόκαμπου τους. Για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με τον χώρο της νευροεπιστήμης, ο ιππόκαμπος είναι μια υπέρτατη δομή στον εγκέφαλο ου είναι υπεύθυνη για την ικανότητα να απορροφάτε και να διατηρείτε όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες. Προηγούμενα δεδομένα έδειξαν ότι οι διαστάσεις του ιππόκαμπου κάποιου συσχετίζονται άμεσα με το IQ κάποιου, που σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο ιππόκαμπος, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε ισχυρές λογικές δεξιότητες και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Μιλώντας για τον εγκέφαλο, η σταθερή ενέργεια που δαπανάται για οποιαδήποτε προαναφερθείσα αερόβια δραστηριότητα θα παρέχει μια ώθηση σεροτονίνης. Αυτός ο αποτελεσματικός νευροδιαβιβαστής επηρεάζει αυθόρμητα τη διάθεσή μας και όσο περισσότερο έχουμε στον εγκέφαλό μας, τόσο καλύτερα θα νιώθουμε. Εκτός από τη βαθιά επίδραση στην ευτυχία μας, οι ερευνητές σε αυτόν τον τομέα ανακάλυψαν ότι η κατάσταση σεροτονίνης ενός ατόμου μπορεί επίσης να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στον καθορισμό του επιπέδου της αυτοπεποίθησής του.

 

 

Πέρα από την περίπλοκη δομή του εγκεφάλου, κάθε φορά που συμμετέχετε σε μια έντονη προπόνηση, η καρδιά ανυψώνεται με αισιόδοξους ρυθμούς και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στο οξυγονωμένο αίμα ταξιδέψει αποτελεσματικά και γρήγορα στους μύες, γεγονός που παρέχει μια αύξηση του οξυγόνου στην παρεγκεφαλίδα. Αν και συχνά παραβλέπεται, εκείνοι που καταναλώνουν σταθερά υψηλό ποσοστό οξυγόνου στον εγκέφαλό τους μέσω της σωματικής άσκησης έχουν συνδεθεί με σημαντικές δεξιότητες γνωστικής λειτουργίας και ισχυρές νοητικές ικανότητες.

Το μόνο που χρειάζεται ώστε να αναπτύξεις τον εσωτερικό πολεμιστή σου είναι 20 λεπτά αερόβιας άσκησης. Τα διανοητικά, σωματικά και συναισθηματικά οφέλη θα είναι πολλαπλά. Μην ξεχνάς, χωρίς γερά θεμέλια, γίνεται πολύ δύσκολο να κάνουμε πράξη τις φιλοδοξίες μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×