5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βάλεις περισσότερη κίνηση στη μέρα σου

Η κίνηση είναι το Α και το Ω της άσκησης και του σωστού μεταβολισμού.

Η κίνηση είναι το κοντινότερο πράγμα σε «μαγικό χάπι» υγείας, ευεξίας και ενέργειας που υπάρχει. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να νιώσει κάποιος όμορφα. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτιάξεις την διάθεση σου.

Έχετε υπολογίσει ποτέ πόσες ώρες κάθεστε την ημέρα; Από το 24ωρο αφαιρέστε τις 8 ώρες που κοιμάστε. Μένουν 16. Ας υποθέσουμε ότι ασκείστε 2 ώρες καθημερινά (μια υπόθεση κάνουμε έτσι;). Μένουν 14 ώρες. Από αυτές, αν είστε υπάλληλοι γραφείου, θα βρίσκεστε «κολλημένοι» σε μια καρέκλα 8 ώρες. Πόσο χρόνο περνάτε μέσα στις συγκοινωνίες; Μήπως έχει μπει στη ζωή σας η τηλεργασία και έχετε καταλήξει να δουλεύετε μπροστά στην οθόνη όλη μέρα; Μήπως ξεχνιέστε χαζεύοντας στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση;

Οι δύο ασκήσεις που μπορούν να πάνε την ερωτική σου διάθεση στα ύψη

Ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις το πρωί. Όταν κινείσαι, ξεπιάνεσαι και ανεβάζεις λίγο τους σφυγμούς σου, το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα και έτσι όλα τα όργανα οξυγονώνονται. Το οξυγόνο είναι το πιο απαραίτητο συστατικό για τη λειτουργία του σώματος και με την κίνηση, παίρνεις βαθιές ανάσες, το οξυγόνο κυκλοφορεί στο σώμα και νιώθεις την απόλυτη ευεξία.

 

 
 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 2 εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στη σωματική αδράνεια και ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι μία από τις δέκα βασικές αιτίες θανάτου και αναπηρίας στον κόσμο.

Περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητα, δεν σημαίνει απαραίτητα εγγραφή σε γυμναστήριο. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται, ωστόσο οι έντονοι ρυθμοί, η χρονική πίεση, οι υποχρεώσεις στη ρουτίνα μας, βάζουν συχνά τη σωματική δραστηριότητα και την κίνηση σε δεύτερη μοίρα.

Σουηδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά του ιδρώτα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία

 
 

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η σωματική κίνηση βοηθά στη ρύθμιση των συναισθημάτων και της διάθεσης, ανακουφίζει από την αϋπνία, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, δυναμώνει τα οστά και επιβραδύνει την οστεοπόρωση και ως αποτέλεσμα όλων αυτών βελτιώνει τη μακροχρόνια υγεία μας.

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις για να βάλεις κίνηση στη ζωή σου:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×