Ήξερες ότι κόβεις χρόνια από τη ζωή σου αν καταναλώνεις λίγες θερμίδες;

Προσοχή: Η έρευνα ΔΕΝ δικαιώνει τους κοιλιόδουλους.

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, οι βουτιές στη θάλασσα ξεκινάνε σταδιακά να αποτελούν ανάμνηση και τις διακοπούλες σύντομα θα τις θυμάσαι και θα κλαις (να μας σχωρείς, δεν το κάνουμε επίτηδες).

Παρ' όλα αυτά δεν σημαίνει ότι θα κόψεις «μαχαίρι» τα μπάνια, επομένως δεν είσαι ακόμα διατεθειμένος να αφήσεις το κορμί σου στο έλεος της λιγούρας. Ήδη εδώ και καιρό φρόντισες να χάσεις τα περιττά κιλά και τώρα έχεις μπει σε μια ρουτίνα που βλέπεις πιτόγυρο και αλλάζεις δρόμο.

 

 

 

Καταλαβαίνουμε πως τώρα που έφυγαν τα περιττά κιλά -παρέα με το λιπόβυζο και το «σωσίβιο»- γοητεύτηκες με τη σωματοδομή σου, οπότε δεν θα σε κράξουμε που αντί για πίτσες, σουβλάκια και άλλες «αηδίες» δέχεσαι πλέον στον οργανισμό σου μονάχα τροφές με ελάχιστες θερμίδες.

 

Καλά κάνεις και προσέχεις, μήπως όμως να το ξανασκεφτείς;

Σύμφωνα με έρευνα του Lancet  αποδείχθηκε πως όσοι καταναλώνουν τροφές με λίγες θερμίδες και κυρίως με χαμηλά επίπεδα υδατάνθρακα ελαχιστοποιούν το χρόνο ζωής τους. Και επειδή δεν μιλάμε για καμιά έρευνα της πλάκας, δυο-τριών μηνών αλλά σχεδόν 40 ετών -από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα- καλό θα ήταν να την παίρναμε περισσότερο στα σοβαρά.

Προσοχή όμως, ιδιαίτερα στους κοιλιόδουλους του κόσμου σας το λέμε για να μην στήσετε άδικα πάρτι. Το ίδιο συμβαίνει και με άτομα που καταναλώνουν τροφές με πολλές θερμίδες οπότε για το καλό σας, μην τρέξετε να πάρετε ό,τι γλυκό κυκλοφορεί. Αν γνωρίζαμε άλλωστε πως παραπάνω παγωτό εξασφαλίζει έξτρα χρόνια ζωής θα κατασκηνώναμε έξω από τα περίπτερα.

 

Η απάντηση λέγεται «ισορροπία» ανάμεσα σε πρωτεΐνη και λίπη. Ούτε πολύ λίγα, ούτε πάρα πολλά. Βρες την και ζήσε περισσότερο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×