Πώς ο Dolph Lundgren παραμένει σε φόρμα

Ο Ivan Drago μοιράζεται μαζί σου το ασκησιολόγιό του.

Το 1985 ένας επιβλητικός «ντουλάπας», ένας Ρώσος μποξέρ με αδίστακτο ύφος και ξανθό μαλλί που «τυφλώνει»,  μπαίνει στο ρινγκ και αφήνει στον τόπο τον Apollo Creed. Λίγη ώρα αργότερα ξαναπερνά τα σχοινιά και δίνει τη μάχη του αιώνα με τον Rocky Balboa. Το όνομά του, Ivan Drago.

30 σχεδόν χρόνια αργότερα ο ίδιος τύπος, επιβαρυμένος από τα χρόνια μεν, κτηνώδης ακόμα δε, επανέρχεται για να δει το γιο του, Viktor να δέρνει τον Adonis Creed.

Πιο πολύ όμως για να δείρει τον Rocky.

Ο Dolph Lundgren μπορεί ποτέ να μην ήταν κάποιο «τέρας» της ηθοποιίας ή πλασμένος για Οσκαρικές στιγμές, δεν παύει όμως να είναι ένας θρύλος της cult πλευράς του Χόλιγουντ.

Μιλάμε για τον τύπο που από μία cameo εμφάνιση στο «James Bond: A View to a Kill», βρέθηκε ξαφνικά πρωταγωνιστής στο «Masters of the Universe» (ο αγαπημένος μας He-Man), έγινε το αντίπαλον δέος του Jean Claude Van Dame στο «Universal Soldier» και πήρε θέση ως Gunner στο cult reunion του Stallone, «Expendables». 

Όσους ρόλους και να παίξει ωστόσο, ο Dolph θα είναι πάντα ο Drago που αγαπήσαμε και κυρίως φοβηθήκαμε.

 

Ακόμα και σήμερα στα 61 του χρόνια, ο Σουηδός γίγαντας με το μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ παραμένει «κομμάτια» και η αλήθεια είναι ότι τον κοιτάς και αυτόματα αρνείσαι να πιστέψεις ότι έχει πατήσει την 7η δεκαετία της ζωής του. Ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τίποτα και κρατιέται σε απίστευτη φόρμα. Ποιο είναι το μυστικό του;

«Μένω πιστός στα βασικά, χωρίς να βάζω το ‘εγώ’ μου πάνω από το κορμί μου». Θες να είσαι σε φόρμα μέχρι τα 60 σου; Δες, λοιπόν, όσα είπε ο Drago της καρδιάς μας στο αμερικάνικο MensHealth.

 

«Ακολούθησε το κορμί σου»

Ο Ντολφ προπονείται σταθερά 5 φορές την εβδομάδα χωρίς να ζορίζει παραπάνω το σώμα του από όσο πρέπει. Αυτές είναι οι μυϊκές μονάδες που γυμνάζει ανά ημέρα:

Μέρα 1: Στήθος και Δικέφαλους
Μέρα 2: Πόδια και Κορμό
Μέρα 3: Πλάτη
Μέρα 4: Ώμους και Τρικεφάλους
Μέρα 5: Πόδια και Κορμό

 

 

Το μυστικό ωστόσο όπως δήλωσε κρύβεται αλλού: «Ξέρω σίγουρα τι θα κάνω την επόμενη ημέρα. Αν όμως αισθάνομαι ότι το κορμί μου ζορίζεται, δεν θα πιεστώ». Αυτό του δίνει την ευχέρεια στο να είναι μονίμως ξεκούραστος και κυρίως να μην τραυματίζεται.

 

Λιγότερα κιλά, κλιμακωτά σετάκια

Με τέτοιες μπρατσάρες θα έλεγε κανείς πως ο τύπος σηκώνει ολόκληρο... γυμναστήριο, ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Έχει αφήσει τα πολλά κιλά στην άκρη και προτιμά ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τη μυϊκή του μάζα. Όπως τις παρακάτω:

Push ups

Kοιλιακοί

Μονόζυγο

 

Στόχος της κάθε του άσκησης είναι τα 4 σετ, τα οποία και εκτελεί κλιμακωτά. Ο λόγος είναι ότι «όταν ξεκινάς με πολλές επαναλήψεις, ο μυς αιματώνεται περισσότερο με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα σετ να γίνονται με μεγαλύτερη άνεση». Και η σειρά είναι η εξής:

Σετ νο.1: 30 επαναλήψεις| Ξεκούραση: 30 δευτερόλεπτα
Σετ νο.2: 20 επαναλήψεις | Ξεκούραση: 30 δευτερόλεπτα
Σετ νο.3: 15 επαναλήψεις | Ξεκούραση: 30 δευτερόλεπτα
Σετ νο.4: 10 επαναλήψεις | Ξεκούραση: 30 δευτερόλεπτα

 

Το μεγάλο του ατού: Η «Σανίδα»

Όταν ήταν νεότερος είχε τόσο σκληρό κορμό που δεν χρειαζόταν να τον γυμνάζει. Σήμερα όμως: «Όσο μεγαλώνει κανείς αυτά τα προνόμια τα χάνει οπότε ασχολούμαι και με ασκήσεις που δεν είχα καν αγγίξει μικρός». Ποια είναι αυτή; Η Σανίδα.

Ξέρει πως η καλύτερη άσκηση για τον κορμό και τη μέση είναι οι άρσεις θανάτου, αλλά εκείνος δεν θέλει να σηκώσει κιλά. Κάθε φορά λοιπόν πριν ξεκινήσει το κυρίως πρόγραμμά του, του δίνει και καταλαβαίνει.

Ξεκινά με την αυθεντική Σανίδα κάνοντας 3 σετ των 30 δευτερολέπτων με 30 δευτερόλεπτα  ξεκούρασης ανάμεσα:

 

Μετά όμως προκειμένου να δυναμώσει και στα πλάγια αλλάζει το στιλ του. Βάζει αγκώνα κάτω, πλαγιάζει και ξεκινάει.

Με την ίδια λογική 3 σετ, 30 δευτερόλεπτα (την κάθε πλευρά) με 30 δευτερόλεπτα  ξεκούρασης.

Επειδή όμως Ντολφ είναι και πρέπει να καρδαμώσει και άλλο, κλείνει τη φάση της σανίδας με μια πιο συνδυαστική άσκηση. Παίρνει στάση push ups  και ξεκινά: Αριστερό πόδι τεντωμένο, δεξί χέρι τεντωμένο. Και δώσ’ του…

Αυτή η άσκηση θέλει 3 σετ των 10 επαναλήψεων (από την κάθε πλευρά) και 30 δευτερόλεπτα ξεκούρασης.

Μετά από αυτές τις τρεις ασκήσεις του μπορεί να κάνει κάθε άσκηση πολύ καλύτερα. Μήπως να έμπαινες σιγά σιγά στο τριπάκι του εμβληματικού Ρώσου;

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×