Πώς να κρύψεις ότι τα γένια σου μοιάζουν σαν σκόρπια διαδήλωση

4 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την αραιάωση χωρίς δακρυγόνα και μολότοφ.

Κακά τα ψέματα, δεν έχουμε όλοι την ίδια τριχοφυία. Θέλεις να φυτρώσει το γένι σου, αλλά δεν τα καταφέρνεις. Αλλού γεμίζει, αλλού όχι και το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν να έχει ξεφύγει το χέρι σου με την ξυριστική μηχανή. Μην απελπίζεσαι. Ακόμη και για τέτοιες καταστάσεις υπάρχουν λύσεις, αρκεί να ξέρεις να παίξεις έξυπνα.

1. Αρχικά, δες πόσο φυτρώνει

Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να επέμβεις καθόλου στη φυσική ανάπτυξη της γενειάδας σου. Σε αντίθεση με ό,τι κάνεις μέχρι τώρα, δώσε στα γένια σου ένα με ενάμιση μήνα καιρό. Θα είναι κουραστικό, θα νιώθεις το δέρμα σου να φαγουρίζει, αλλά θα καταφέρεις να δεις σε ποια σημεία βγαίνει περισσότερο και σε ποια λιγότερο. Αυτό που πρέπει να κάνεις στη συνέχεια, είναι να διατηρήσεις μία ομοιμορφία. Αν δηλαδή δεν έχεις αρκετά γένια στα πλάγια αλλά περίσσια στο μουστάκι και στο σαγόνι, θα πρέπει να κρατήσεις ανέπαφα τα μάγουλα και να κοντύνεις τις τρίχες μπροστά. Μην γκρινιάζεις, άλλοι δεν βγάζουν καθόλου.

2. Αν δεν σου κάθεται, προτίμησε το κοντό

Δεν είναι ντροπή. Απλά χρειάζεται να παίξεις έξυπνα. Αν στα περισσότερα σημεία δεν βγάζεις γένια, φρόντισε να κρατήσεις ένα κοντοκουρεμένο trimming στα γένια σου. Ιδανικό, είναι αυτό που οι Άγγλοι αποκαλούν «5 ο'clock shadow». Την φάση δηλαδή που έχεις ξυριστεί το πρωί και τα πρώτα γένια έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν. Δεν είναι ακριβώς αξύριστο look αλλά ούτε και ξυρισμένο. Και θα κρύψει την οποιαδήποτε αραίωση στα γένια.

3. Χτένισε το, φίλε

Το χτένισμα της γενειάδας δεν σώζει ακριβώς την κατάσταση, αλλά μπορεί να βοηθήσει στο να καλύψει τα σημεία που δεν έχουν τόση τρίχα. Φρόντισε να χτενίζεις τη γενειάδα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο με μία χτένα, ώστε να ρυθμίσεις και την φορά από τις νέες τρίχες που έχουν βγει. 

4. Ρώτα και έναν γιατρό για πιθανά συμπληρώματα

Ο δερματολόγος σου είναι ο κατάλληλος για να απαντήσει. Η βιοτίνη (ή αλλιώς Β7), είναι η βιταμίνη που βοηθάει τόσο στην ανάπτυξη της τρίχας όσο και στην διατήρηση της υγείας του δέρματος. Παίζει ρόλο-κλειδί στον μεταβολισμό των λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Το αν βοηθάει τα γένια με την ίδια ταχύτητα που το κάνει στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια, είναι κάτι στο οποίο θα σου απαντήσει ο δερματολόγος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×