Πώς να κουρευτείς όταν έχεις αραίωση

Ένα χρήσιμο tip από το Mansfield Barbers για να καμουφλαριστείς.

Κάποιες φορές το κούρεμά σου σε προδίδει. Περίπου δηλαδή. Γιατί από τη μία πρέπει να κουρευτείς, αλλά από την άλλη βλέπεις αμέσως το κεφάλι σου αδειανό. Είναι η αραίωση που σου βάζει τρικλοποδιά και φροντίζει να σε δείχνει χάλια μαύρα. Είναι όμως και ο κομμωτής, που δεν έχει φροντίσει να σε βοηθήσει.

Ρωτήσαμε λοιπόν τον μετρ του είδους, τον Φώτη Κολοβαδή, για τα κουρέματα που πρέπει να κάνουμε αναλόγως με το σημείο που βρίσκεσαι η αραίωση.

«Όταν η αραίωση υπάρχει στους κροτάφους προτιμάμε κουρέματα ελληνορωμαϊκού τύπου μέτριου μήκους που προσδίδουν διακριτική κάλυψη στα σημεία που πάσχουν» λέει ο ειδήμων Φώτης. Αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα σημεία;

«Τα μαλλιά του μετώπου με τα μαλλιά του κροτάφου θα πρέπει να κοπούν τόσο ώστε να μειώνεται το βάθος. Η αναλογία μακρύτερα μαλλιά στον κρόταφο κοντύτερα στο μέτωπο είναι ιδανική. Σημαντική επίσης είναι η εξισορρόπηση της πυκνότητας με φιξάρισμα στα πυκνά σημεία. Στην περίπτωση αραίωσης στην κορυφή των μαλλιών ιδανικά είναι τα κουρέματα με κατεύθυνση προς τα πίσω και πλάι αλλά πάντα με μέτρο γιατί ότι προσπαθούμε να κρύψουμε πολύ καταλήγουμε να το δείχνουμε αντί να το κρύβουμε, γι’ αυτό πρέπει πάντα να έχουμε σαν μέτρο την αισθητική αρμονία του τελικού αποτελέσματος.»

Mansfield Barbers: Σπευσίππου 4, Κολωνάκι, 210 7299993

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×