8 λόγοι για τους οποίους το ξυρισμένο look θα είναι πάντα στη μόδα

Μήπως κούρασε η όλη φάση με τα γένια;

Ζούμε στην εποχή της παντοδυναμίας του μουσιού. Το μούσι βοηθάει όσους δεν έχουν θεληματικό πηγούνι, αρέσει σε πολλές γυναίκες και μας απαλλάσει από το βάσανο του καθημερινού ξυρίσματος, ερεθισμών κλπ. Όμως δεν ισχύει για όλους τους άντρες αυτό. Οκ, κάποιοι είναι υποχρεωμένοι λόγω κανόνων στη δουλειά, άλλοι δεν είναι και τόσο προικισμένοι με πυκνή τριχοφυΐα στο πρόσωπο και τελικά άλλοι θέλουν απλά να ξυρίζονται, αλλά γιατί; Υπάρχουν τουλάχιστον 8 λόγοι και θα τους δούμε αμέσως.

Το βάσανο της φροντίδας

Το να παρατήσεις το ξυράφι και να αφήσεις τα γένια να μεγαλώσουν είναι το εύκολο κομμάτι, αλλά η φροντίδα της γενειάδας δεν είναι και τόσο εύκολη. Ο σχηματισμός, και το τριμάρισμα απαιτούν κινήσεις ακριβείας, οι οποίες τελικά μπορεί και να διαρκούν περισσότερο από ένα ξύρισμα και σίγουρα απαιτούν περισσότερα skills.

Η ανεπιθύμητη εικόνα του τεμπέλη

Η ευκολία του να παρακάμπτεις το πρωινό ξύρισμα είναι για κάποιους ένα σινιάλο ότι βαριέσαι εύκολα τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Επίσης μπορεί να είναι και ένα δείγμα ότι είσαι κακόκεφος ή σε απασχολεί κάτι στη δουλειά. Με το ξυρισμένο λουκ δίνεις την αίσθηση στους άλλους ότι είσαι 100% έτοιμος για όλα, ακόμα κι αν αυτό είναι ψευδαίσθηση.   

 

 

Χρόνος και χρήμα για τρίχες

Η φροντίδα της γενειάδας είναι πιο μπελαλίδικη από τα μαλλιά σου κι από το σώμα σου και προσθέτει σημαντικά έξοδα στον προϋπολογισμό σου. Λάδια, ψαλίδια, κρέμες, ηλεκτρική μηχανή κλπ δεν είναι τζάμπα και τελικά καταλήγεις να δίνεις περισσότερα από τα απλά ξυραφάκια κι έναν αφρό. 

Το ξύρισμα δεν σε κάνει λιγότερο άντρα

Οι άντρες έχουν γένια, οι γυναίκες δεν έχουν, άρα όσοι άντρες ξυρίζονται δεν είναι άντρες σε μια συλλογιστική όργανο, μπουζούκι, αστυνομικός. Σε κάποιους άντρες πάνε περισσότερο τα γένια και σε κάποιους πάει περισσότερο το ξύρισμα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κουρέματα. 

Τα αραιά γένια βάζουν όρια

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι άντρες την ευλογία των πυκνών γενιών και κάποιοι από αυτούς παλεύουν με goatees και soul patches και άλλες ντροπές του αντρικού στυλ που δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα. Το ξύρισμα είναι η λύτρωση σε αυτές τις περιπτώσεις δίνοντας ένα πολύ πιο αξιοπρεπές look.

 

 

Πες ναι στο στυλ, πες όχι στη μόδα

Ας το παρεδεχτούμε, όλοι γύρω μας έχουν γένια όχι γιατί ξαφνικά κατάλαβαν ότι τους πάνε, αλλά γιατί έγινε μόδα. Μόδα ήταν κάποτε και η χαίτη λασπωτήρας, οι φαβορίτες, τα παντελόνια καμπάνα, κλπ. Αν θες να αφήσεις μούσι γιατί πραγματικά το γουστάρεις έχει καλώς, αλλά αν το κάνεις γιατί το κάνουν όλοι, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις τη διαφορά υιοθετώντας το δικό σου στυλ, το οποίο μπορεί και να είναι το ξυρισμένο πρόσωπο.

Τα γένια δεν αρέσουν σε όλες

Είναι γνωστό ότι στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να παίζουν με τα μούσια μπλέκοντας τα δάχτυλά τους ανάμεσά τους. Αλλά όπως είπαμε, στις περισσότερες, όχι σε όλες. Πριν πας για το στυλ ξυλοκόπου κάνε μια ερώτηση σε αυτή που σε ενδιαφέρει και πράξε ανάλογα, αν της αρέσει το baby face, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Κρύψε χρόνια

Τα γένια σε μεγαλώνουν και αν είσαι 20κάτι μπορεί αυτό να είναι ένα γοητευτικό σενάριο, αλλά είσαι 30κάτι μάλλον έχεις αρχίσει να περνάς στη φάση που θα ήθελες να κρύβεις και όχι να προσθέτεις χρόνια από την εμφάνισή σου. 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×