Τελικά έχει νόημα να ακολουθείς την πρώην σου στα social media;

Δικαιολογείται η κάπως ανώριμη πράξη του unfollow;

Παραδέχομαι ότι προβληματίστηκα πολύ για το σημερινό μου θέμα, πράγμα περίεργο για μένα δεδομένου ότι είμαι μηχανή που γεννά ακατάπαυστα ιδέες, μιας και οι μέρες αυτές είναι πολύ άβολες και ιδιαίτερες. Δεν είναι ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά και πολύ απλά δεν ξέρεις αν πρέπει να γράψεις κάτι εορταστικό ή κάτι που θα έγραφες οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου. Τελοσπάντων επειδή τα επίκαιρα θέματα για την ώρα τελείωσαν, θα καταπιαστώ με το αιώνιο θέμα των πρώην και μάλιστα σε συνάρτησή τους με τα social media-για να το κάνω και λίγο πιο ενδιαφέρον-.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ζευγάρια να χωρίζουν, και να πέφτει το τόσο δημοφιλές unfollow στο Instagram και το Facebook. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές, που δεν πέφτει το unfollow, με αποτέλεσμα το αέναο stalking σε επίπεδο παράνοιας, η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.

Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω: Τελικά έχει νόημα να παραμείνεις φίλος με την πρώην σου στα social media; Και ναι και όχι. Σημασία δεν έχει η πράξη αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο χωρισμός. Αν για παράδειγμα έπεσε ξεκατίνιασμα, καυγάδες και απειλές, αν η απόφαση δεν ήταν κοινή ή ο ένας εκ των δύο… την έκανε την κουτσουκέλα, τότε μάλλον τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά μεταξύ σας. Τότε ναι, σου δικαιολογείται και το unfollow και το block μη σου πω. Είναι γιατί είσαι έξαλλος και δεν θέλεις καμία απολύτως επαφή μαζί της; Είναι γιατί φοβάσαι ότι από μέρα σε μέρα θα ανεβάσει φωτογραφία με τον καινούριο στα χιόνια και θα σου έρθει ο ντουβρουτζάς; Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι είσαι… δικαιολογημένος.

Από την άλλη, αν ο χωρισμός έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, λόγω πλήξης και βαρεμάρας και παντελούς έλλειψης έρωτα και πάθους, γνώμη μου είναι, να αφήσεις τα social σου όπως ακριβώς είναι. Τι κι αν δεις φωτογραφία με τον καινούριο; Εντάξει προφανώς θα σε πειράξει, αλλά μήπως στη ζωή αυτή τα έχουμε όλα όπως θέλουμε; Εξάλλου, τον πρώτο καιρό, και ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η περίπτωση πισωγυρίσματος, μπορείς να κάνεις ένα ωραιότατο σεξ χωρίς συναίσθημα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τις βασικές σου ανάγκες. Και αυτό ποτέ δεν ήταν κακό (πάντα σε περίπτωση που η παρτενέρ μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα).

Αυτά από μένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×