Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε που αγαπάμε το γυναικείο στήθος

Η επιστήμη εξηγεί τους τρεις λόγους που οι άνδρες νιώθουμε μια ακατανίκητη έλξη γι’ αυτό.

Υπάρχει άνδρας που μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα γυναικείο στήθος; Να μην το θαυμάσει και να μην το... λαχταρίσει; Ρητορικά τα ερωτήματα γιατί όλοι γνωρίζουμε την απάντηση. Το γυναικείο στήθος είναι η ταυτότητα της γυναίκας. Είναι σημάδι ερωτισμού και πάθους. Ωστόσο γιατί μας αρέσει τόσο το γυναικείο στήθος; Οι απαντήσεις ποικίλλουν αλλά πάντα μας αρέσει να ακούμε την επιστήμη.

Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Bobbi S. Low, το γυναικείο στήθος είναι τόσο επιθυμητό γιατί θυμίζει τους γυναικείους γλουτούς.

 

 

«Στην αρχαιότητα ο κόσμος συνέδεε τους καλογυμνασμένους γλουτούς με την γονιμότητα και τη νιότη. Το οιστρογόνο άλλωστε είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση λίπους σε γλουτούς, γοφούς και μηρούς. Έτσι η ανθρωπότητα, καθώς εξελισσόταν, έβλεπε πως οι γυναίκες με καλογυμνασμένα πισινά είχαν την ικανότητα να προσελκύουν περισσότερο τους άντρες από άλλες γυναίκες».

Ο δεύτερος λόγος βρίσκεται στο γεγονός πως είμαστε θηλαστικά. Κανένα άλλο θηλαστικό δεν βλέπει τα στήθη να μεγαλώνουν λόγω εφηβείας παρά μόνο λόγω εγκυμοσύνης, ωστόσο ο τρίτος λόγος βρίσκεται στο παρελθόν μας.

Πώς το γυναικείο στήθος «προδίδει» τι τύπος άντρα είσαι;

Συγκεκριμένα την εποχή που ήμασταν μωρά και θηλάζαμε. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, η οξυτοκίνη ευθύνεται για όλα. Πρόκειται για μία ορμόνη την οποία συνηθίσαμε κατά τον θηλασμό και μέχρι σήμερα τα επίπεδά της βαράνε κόκκινο.

Πλέον δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι για τον έρωτά σου για το γυναικείο στήθος. Έτσι είμαι οι άνδρες. Ας το απολαύσουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×