Situationship: Γνωρίστε τη νέα μεγάλη τάση στο Tinder για να μην είστε μπακούρια

Και μαζί με αυτό, μερικά ακόμα πολύ χρήσιμα insights από τα στατιστικά του Tinder.

Δεν είσαι σε σχέση, αλλά δεν είσαι και μόνος. Είσαι σε μία ενδιάμεση κατάσταση με στοιχεία και από τα δύο relationship status. Αυτή η κατάσταση θυμίζει σε πολλούς το casual sex ή κάτι σαν friends with benefits, αλλά η νεολαία μας ενημερώνει ότι δεν έτσι ακριβώς.

Πρόκειται για το κλασικό casual sex που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά στην πορεία έγινε κάτι περισσότερο λόγω πανδημίας. Βλέπετε η πανδημία επηρέασε τις σχέσεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο τους νέους σε σχέση με τους όχι και τόσο νέους. Οι millennials και οι μεγαλύτεροι από αυτούς, έψαξαν στα dating apps το άλλο τους μισό, μια σταθερή σχέση και γιατί όχι, την αποκατάσταση. 

 

 

Η Gen Z από την άλλη μπορεί να ένιωσε μόνη, αλλά έχει μια ολόκληρη ζωή μπροστά της να ζήσει, δηλαδή να φάει τα μούτρα της και να κάνει όσο σεξ χρειάζεται μέχρι να σοβαρευτεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει το Tinder σαν μηχανισμό εύρεσης συντρόφου και από την άλλη το παραδοσιακό φλερτ στη σχολή και τα μπαρ δεν ήταν και πολύ εφικτό. Το situationship είναι κάτι σαν τη μη-σοβαρή σχέση που μπορεί ανά πάσα στιγμή να θυσιαστεί και προς τις δύο πλευρές. Μπορεί να γκρεμιστεί για μια σοβαρή σχέση, μπορεί να γκρεμιστεί για casual sex, αλλά επίσης μπορεί και να εξελιχθεί σε σχέση αν αντέξει. 

Σε μία situationship τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, φυσικά κάνουν σεξ, αράζουν σπίτι, ίσως πάνε και κάποιο τριήμερο μια εκδρομή. Αλλά δεν κάνουν όλα τα υπόλοιπα που κάνει ένα ζευγάρι, δηλαδή φαγητό έξω, σινεμά, θέατρο και κυρίως όχι έξοδοι με άλλα ζευγάρια και φίλους, οι φίλοι του άλλου μισού είναι εντελώς εκτός ορίων μιας situationship.   

 

 

Οι χρήστες του Twitter που αναζητούν μια situationship μέσα από τα διαδοχικά swipes έχουν αυξηθεί κατά 49% την τελευταία χρονιά και είναι ο τρόπος τους να πουν πώς δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν και είναι οκ με τον εαυτό τους με αυτό και δεν έχουν πρόβλημα και με το υποψήφιο άλλο τους μισό στο dating app να νιώθει έτσι ακριβώς. 

Πέρα από την κορυφαία τάση του Tinder, τα στατιστικά του δημοφιλούς dating app δείχνουν και άλλες μεγάλες αλλαγές στο τοπίο. Για παράδειγμα το δείπνο σαν ραντεβού περνάει σοβαρή κρίση. Οι δραστηριότητες κερδίζουν έδαφος και αυτό γιατί είναι καλύτερες δοκιμές για σύμπνοια. Αν για παράδειγμα αρέσουν και στους δύο οι βόλτες στο βουνό, μια βόλτα στο βουνό είναι καλύτερη δοκιμή από ένα δείπνο.

Σε λιγότερο λογική βάση, κερδίζει έδαφος η ζωδιακή σύμπλευση και μάλιστα με τάση σχέσης με άτομα του ίδιου ζωδίου. Το ενδιαφέρον για την πολιτική, είναι ένα ακόμα bonus, εδώ κι αν παίζει ρόλο η σύμπλευση, και τέλος η γιόγκα που είναι το πλέον hot topic για άντρες και γυναίκες. 

 

​​

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×