Γυαλιά οράσεως: Πώς θα τα φορέσεις με στυλ

Είσαι μεγάλο παιδί πια και δεν σε κοροϊδεύουν τα άλλα παιδάκια, όμως ακόμα δεν νιώθεις άνετα με αυτά;

Τότε ήρθε ο καιρός να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με την επιλογή των γυαλιών σου και να μην το κάνεις εντελώς διεκπεραιωτικά μία φορά στα τόσα χρόνια. Το να νιώσεις άνετα με την εμφάνισή σου πίσω από ένα ζευγάρι δεν είναι τόσο ανέφικτος στόχος όσο νομίζεις. Οι δεκάδες influencers που φοράνε γυαλιά χωρίς φακούς για λόγους αισθητικής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. 

Με τον κατάλληλο σκελετό, όχι μόνο δεν θα ντρέπεσαι να φοράς γυαλιά, αλλά θα περιφέρεις περήφανα την προσωπικότητά σου πίσω από αυτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μερικούς βασικούς κανόνες που τα διέπουν. 

Το σημαντικότερο κεφάλαιο, γι’αυτό και το πιάνουμε πρώτο, είναι το σχήμα του σκελετού. Δεν πάνε όλα τα σχήματα και όλα τα μεγέθη σε όλα τα πρόσωπα γι’αυτό πρέπει να έχεις υπομονή στο κατάστημα οπτικών. Στο κατάστημα θα σε πιέσουν να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά σχέδια, όχι γιατί είναι σαδιστές και θέλουν να σε κρατήσουν εκεί όση περισσότερη ώρα μπορούν, αλλά για να είναι σίγουροι πως ο σκελετός που θα διαλέξεις σου πάει πραγματικά και δεν θα μείνεις με μια λάθος επιλογή. Ο βασικός κανόνας λέει πως στα στρογγυλά πρόσωπα πάνε τα πιο μεγάλα γυαλιά, για να απομακρύνουν τα βλέμματα από τη στρογγυλάδα. Μην ξεχνάς πως πολλά σχέδια σκελετών βγαίνουν και σε μεγέθη. Αν βρεις ένα σχέδιο που σου αρέσει, αλλά κάτι δεν σου κάθεται καλά, ρώτησε αν υπάρχει διαθέσιμο σε μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος.

 

 

Τα κατάλληλα γυαλιά δεν περιορίζονται μόνο στο γενικό σχήμα του προσώπου σου, αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Τα φρύδια, το αν έχεις μεγάλο ή μικρό μέτωπο (εύσχημος τρόπος να αναφέρουμε την αραίωση) και η απόσταση των ματιών είναι οι σημαντικότερες παράμετροι. Τα φρύδια δεν πρέπει να μπλέκονται με τις γραμμές του σκελετού, ενώ όσο πιο αραιά μαλλιά έχεις τόσο πιο πολύ σου πάνε οι χοντροί κι έντονοι σκελετοί. 

Μπορεί να σου συμβεί και όταν αγοράζεις ρούχα, εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις τι θες να πάρεις πέφτεις κατά λάθος πάνω σε κάτι που δεν το έχεις φανταστεί, αλλά κάτι σου κάνει κλικ. Τα γυαλιά είναι ιδανικός τομέας για πειραματισμούς. Αν δεις ένα σχέδιο πέρα από συνηθισμένα ή έχει έναν πιο εκκεντρικό χρωματικό συνδυασμό, αλλά πιστεύεις ότι μπορείς να το υποστηρίξεις, τόλμησέ το.

Στην περίπτωση που νιώθεις ότι δεν σε καλύπτει κανένας σκελετός και θέλεις επιτέλους να απαλλάξεις τον εαυτό σου από αυτό το βάσανο, ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσεις τους φακούς επαφής. Μπορεί να είναι ακόμα και μία μεταβατική λύση μέχρι να βρεις ένα ζευγάρι γυαλιών που πραγματικά σου αρέσει και θα σε κάνει να νιώθεις άνετα με αυτό. Ποτέ μην ξεχνάς ότι τα γυαλιά δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ μόδας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς σου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×