Μαθήματα ιστορίας από τη Ferrari

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει ξανά στον κόσμο το μοντέλο που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

Η σειρά 250 της Ferrari κατασκευάστηκε από το 1953 και ήταν τα αυτοκίνητα που μετέτρεψαν την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα παγκόσμιο θρύλο. Από το πειραματικό 250 S μέχρι το 250 GTO, το οποίο χαρακτηρίζεται ως και σήμερα ως ένα έργο τέχνης, η σειρά 250 αποτελεί τη ναυαρχίδα της Ferrari.

 

 

Πολύ πριν την ύπαρξη των social media και την δύναμη που μπορούν να προσφέρουν, ο «πατέρας» της εταιρείας, Ένζο Φεράρι έπιασε αμέσως το νόημα του να προσφέρει τα αμάξια του σε μέλη της υψηλής κοινωνίας.

Ένας απ' αυτούς ήταν και ο Αλεσάντρο ΡουσπόλιΙταλός ευγενής με διασυνδέσεις και γνωριμίες σε όλο τον κόσμο, με φίλους όπως ο Σαλβαδόρ Ντάλι και τον Πάμπλο Πικάσο. Μάλιστα λέγεται, πως ο Φεντερίκο Φελίνι εμπνεύστηκε από τον Ρουσπόλι την ταινία που άφησε εποχή, το «La Donce Vita».

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω άλμπουμ, είναι το 250 GT Series I και ανήκε στον Αλεσάντρο Ρουσπόλι. Πρόκειται για ένα από τα μόλις 40 που κατασκευάστηκαν, με το υπέροχο design να κλέβει την παράσταση. Στη δημοπρασία του Monterey, η τιμή του θα φτάσει άνετα τα 7 εκατ. δολάρια, καθώς συνδυάζει την πολυτέλεια, την δυσκολία εύρεσής του, αλλά και την σπουδαιότητα του παλιού του ιδιοκτήτη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×