Έρχεται το καθημερινό «τανκ» της BMW

Η νέα X5 Protection VR6 δεν είναι ένα απλό αμάξι.

Εμπνευσμένη από τη λειτουργία της Land Rover, η BMW δημιούργησε ένα κινούμενο «οχυρό» το οποίο συνδυάζει την απόλυτη προστασία VIP προσώπων από κάθε κίνδυνο, μαζί φυσικά με την απαραίτητη σε τέτοια οχήματα, πολυτέλεια. Και όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να αντέξει από πυροβολισμούς μέχρι βόμβες.

 

 

Αυτή λοιπόν, είναι η νέα BMW X5 Protection VR6. Κατασκευασμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής, ενώ η καμπίνα του θωρακισμένου προστατεύεται από πολλαπλές στρώσεις αλουμινίου. Επιπλέον, εφόσον είναι ανάγκη, μια ειδική «θήκη» εξασφαλίζει πως η καμπίνα δεν θα κινδυνεύσει από κάποια διαρροή καυσίμου, ενώ τα ελαστικά run-flat με ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα επιτρέπουν στον οδηγό να αποδράσει ακόμη και μετά τη βλάβη.

Για να καταλάβετε ακόμα περισσότερο για πόση προστασία μιλάμε, τα τζάμια ασφαλείας έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν από πυρά μεγέθους 7.62 × 39 χιλιοστά. Με λίγα λόγια ένα απλό… AK-47 δεν το ακουμπάει, ενώ το εξωτερικό περίβλημα του αμαξιού δεν «νιώθει» σε εκρήξεις μέχρι και 15kg από TNT

Βασικές λειτουργίες του αμαξιού, για καθημερινή χρήση είναι τα εντυπωσιακά φώτα LED που διαθέτει και το ψηφιακό ραδιόφωνο, που ενισχύεται με το εντυπωσιακό σύστημα ήχου που έρχεται να δέσει τέλεια με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Η ανάρτηση και τα φρένα έχουν βαθμονομηθεί για να αντισταθμίσουν το αυξημένο βάρος, οπότε ο V8 κινητήρας 4,4 λίτρων και οι 530 ίπποι μπορούν να ωθήσουν το τεθωρακισμένο X5 στα 100 χλμ/ώρα στον εντυπωσιακό χρόνο των 5,9’’.

Η BMW δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την τελική τιμή για το X5 Protection VR6, αλλά τα μεγαλύτερα οχήματα με θωράκιση μετά την αγορά όπως το Mercedes-Benz AMG 63 κοστίζουν έως και 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Do the math…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×