Η νέα Aston Martin αλλάζει το αυτοκίνητο όπως το ξέρουμε

Το νέο μοντέλο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον V8 κινητήρα, σπάει κάθε ρεκόρ.

Η Aston Martin αποφάσισε να ξεφύγει από τους ανταγωνιστές της και με το νέο 2021 Vantage Roadster δείχνει πως θα το καταφέρει, καθώς πρόκειται για το πιο γρήγορα convertible στον πλανήτη.

 

 

 

Με βάση τις αναφορές που βγαίνουν από τη βρετανική εταιρεία, η οροφή του αμαξιού μπορεί να κατεβεί (και να ανεβεί προφανώς) σε μόλις 6,7’’, με την απίστευτη ταχύτητα των 50 χλμ/ώρα, χάρη στον ελαφρύ μηχανισμό διπλώματος «Ζ».

Για να καταλάβετε σε τι επίπεδο ταχύτητας αναφερόμαστε, η DPS Superleggera droptop και η Lamborghini Huracan Spyder χρειάζονται το διπλάσιο χρόνο από τη νέα Aston Martin

 

 

Η μηχανή αποτελείται από έναν 4.0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της Mercedes-AMG, με τη δύναμη να φτάνει στα 500 άλογα, με ένα αυτόματο κιβώτιο ZF 8 ταχυτήτων, ενώ φτάνει τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,7''. Το λογισμικό του Roadster έχει ρυθμιστεί ειδικά για υπαίθρια οδήγηση, αλλά υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για Sport, Sport + και Track οδήγηση.

Η νέα Aston Martin ξεκινά από την τιμή των 161.000 δολαρίων, ενώ αναμένεται στις αγορές μέσα στους επόμενους μήνες του 2020.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×