Πώς είναι η ζωή μέσα στην πιο πολυτελή Mercedes;

Η Mercedes-Maybach S680 Haute Couture είναι μια κινητή βιτρίνα τεχνολογίας και χλιδής.

Στην μάχη της πολυτέλειας μεταξύ VW και BMW που εξαγόρασαν τις Bentley και Rolls Royce, η Mercedes προτίμησε την αναβίωση ενός γερμανικού μύθου από αντί της εύκολης εξαγοράς. Η Maybach σύντομα έγινε η επιτομή της γερμανικής τελειότητας, την τεχνολογικής επίδειξης και της ασύγκριτης χλιδής. 

Μπορεί το σήμα της Maybach να μην βρίσκεται πλέον σε αμιγώς δικά της αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απλά ένα ακόμα επίπεδο εξοπλισμού για τα κορυφαία μοντέλα της Mercedes. Είναι περισσότερο σαν ένα πρόγραμμα εκτεταμένου customizing και το τελευταίο δείγμα γραφής αυτού το project, είναι η Mercedes-Maybach S680 Haute Voiture. Το εντυπωσιακό αυτό σκαρί κινεί ο τελευταίος V12 της γερμανικής εταιρείας και για την περίσταση αποδίδει 600 ίππους και μπορεί να εκτοξεύσει την κτηνώδη μάζα της Maybach στο 0-100 σε μόλις 4,5 sec.

 

 

O όγκος της κρύβεται έξυπνα χάρη στη διχρωμία της με το πάνω μέρος να είναι σε μια σκούρα μπλε απόχρωση, ενώ το κάτω μέρος σε μια ασυνήθιστη για αυτοκίνητο, απόχρωση ροζ χρυσού που συναντά κανείς σε πολυτελή ρολόγια και κοσμήματα. Το εσωτερικό όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο Haute Voiture.

Ανοίγοντας τις πόρτες, προτζέκτορες προβάλουν στο οδόστρωμα τα σήματα της Mercedes και της Maybach και αυτό είναι μόνο ένα πρελούδιο του τι θα ακολουθήσει. Ξεκινώντας από τα ανεμενόμενα, το λευκό δέρμα καλύπτει το ταμπλό και τα καθίσματα, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα υφάσματα από τον χώρο της μόδας. Τα πατάκια είναι από mohair, σαν ακριβά πουλόβερ και στις πόρτες υπάρχουν λινές επενδύσεις. Σε αυτές υπάρχουν και ροζ χρυσές λεπτομέρειες, ενώ ροζ χρυσά είναι και τα κλασικά ποτήρια σαμπάνιας που συνοδεύουν αυτή την «μοδάτη» Maybach. 

 

 

To σύστημα multimedia της Mercedes έχει δεχτεί το ανάλογο καστομάρισμα ώστε να μπουν στο interface του τα ροζ χρυσά στοιχεία που κοσμούν και το υπόλοιπο αυτοκίνητο, ενώ στα 12 διαφορετικά avatars που το συνοδεύουν είναι πραγματικά Haute Couture με επιλογές tuxedo κλπ. Η τιμή φυσικά και δεν ανακοινώνεται, όποιος θέλει να την αποκτήσει, αρκεί να εκφράσει έγκαιρα το ενδιαφέρον του για είναι ένας από τους μόλις 150 που θα την αποκτήσουν, αν και κάτι μας λέει ότι λόγω ροζ χρυσού, τα ⅔ της παραγωγής θα βρεθούν σε κάποια χώρα του Κόλπου. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×