Το Macallan μόλις απογείωσε την συλλογή του

Το Exceptional Single Cask έχει κάτι από τα 50s.

Την εποχή που η Αμερική είχε στο πηδάλιο της κυβέρνησής της τον πρόεδρο Truman και με το 1950 να φέρνει μαζί του τον πόλεμο στην Κορέα, οι Σκωτσέζοι τύγχανε να είναι πιο παραγωγικοί και σίγουρα πιο ευφάνταστοι. Τουλάχιστον όσον αφορά το ουίσκι τους.

Παρότι εκείνη την εποχή το αποστακτήριο του Macallan ανανεωνόταν με καινούργια μηχανήματα και καλύτερους τρόπους εμφιάλωσης, είχε χρόνο να ετοιμάσει ένα πραγματικό στολίδι που επιτέλους έρχεται στην επιφάνεια – και στα σπίτια όσων μπορούν να το αντέξει η τσέπη τους. Η σειρά Exceptional Single Cask χρονολογείται από εκείνη την εποχή με 53,4%  βαθμούς αλκοόλ, δημιουργώντας μία από τις πιο δυνατές σε γεύση φιάλες της. Ωστόσο πολύ πριν την εμφιάλωση και όσο το ουίσκι παλαίωνε στα βαρέλια του αποστακτηρίου, οι άνθρωποι του Macallan φρόντισαν το 2018 να επιμεληθούν προσεχτικά την ιδιαίτερη αυτή σειρά και να αφήσουν την μυρωδιά του έντονου ξύλου βελανιδιάς να θριαμβεύσει, με νότες από τζίντζερ και φλούδες πορτοκαλιού να ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα. Όμως το Exceptional Single Cask είναι κυρίως ένα έντονο ξυλώδες ουίσκι για όσους αντιλαμβάνονται την επιβλητικότητα της γεύσης και αγαπούν τα ουίσκι με χαρακτήρα. Και ένα Macallan που έχει συμπληρώσει περίπου 70 χρόνια ζωής, έχει σίγουρα επιβλητικό χαρακτήρα.

 

 

Και τώρα τα δυσάρεστα. Αν και οι φιάλες θα είναι διαθέσιμες μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσουν μόλις 336 από αυτές με την τιμή να αγγίζει τα 52.000 ευρώ η μία. Τεράστιο ουίσκι για τεράστιους συλλέκτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×