Το Balvenie 50 ετών είναι για όσους αγαπούν τις συλλεκτικές εκδόσεις

Ένα πραγματικό αριστούργημα περιορισμένο σε 110 φιάλες.

Πιστό στο ραντεβού του από τις περασμένες γιορτές, το Balvenie της William Grant & Sons έχει ήδη προγραμματίσει ακόμη μία συλλεκτική φιάλη 50 ετών που προέρχεται κατευθείαν από 4 βαρέλια που χρησιμοποιήθηκαν και για την περσινή 50ετη έκδοση.

Ο malt master David Stewart έχει φροντίσει για ένα μοναδικό μείγμα σε νότες και γεύση, όπου η ουσιαστική διαφορά με την περσινή επιλογή είναι μόλις η αλλαγή σε ένα από τα 4 βαρέλια – χάρη στο οποίο ωστόσο υπάρχει ένα πρωτόγνωρο βάθος στη γεύση όπως και ιδιαίτερη ένταση. Το νέο 50αρι του Balvenie εμφιαλώνεται στους 42 βαθμούς, είναι πλούσιο και βαθύ στην όσφρηση, με την βελανιδιά, την πικρή σοκολάτα και τα έντονα μπαχαρικά να κυριαρχούν. Στην παλέτα θα εντοπίσει κανείς ίχνη από μέλι και ακόμα λίγη πικρή σοκολάτα, ενώ το πικάντικο και μακρύ του τελείωμα ολοκληρώνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η τιμή της κάθε φιάλης είναι αυστηρά για λάτρεις και κοστολογείται στα 40.000 περίπου ευρώ η κάθε μία και θα κυκλοφορήσουν μόλις 110 από αυτές για το κοινό. Η 100% κρυστάλλινη φιάλη του είναι διά χειρός της πασίγνωστης στη Glasstorm από το Tain της Σκωτίας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×