Time to explore: Η απόδραση στη Λακωνική Μάνη είναι αυτό που ζητάς για να επανασυνδεθείς με τη φύση

Αλήθεια, τι είναι αυτό που αποζητάς περισσότερο από μία ταξιδιωτική σου εξόρμηση; Σίγουρα υπάρχουν φορές που το μόνο που θέλεις, είναι να χαλαρώσεις. Ωστόσο, αν αναλογιστείς τους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, τα δεκάδες emails και τα μηνύματα που λαμβάνεις στα social media και το χαώδες αστικό τοπίο, τότε η απόλυτη χειμερινή απόδραση από το «κλεινόν άστυ» περιλαμβάνει τα εξής: Τοπία που σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και τη μαγεία της φύσης. Για την ακρίβεια, η ιδανική ταξιδιωτική εξόρμηση είναι εκείνη που σε βοηθά να επανασυνδεθείς με τη φύση.

Αναζητώντας τον επόμενο ταξιδιωτικό μου προορισμό και προσπαθώντας να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για εξερεύνηση και για να δραπετεύσω για λίγο από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, λοιπόν, άρχισα να ψάχνω online για εκείνον τον τόπο, που θα ήταν ένα πραγματικό ησυχαστήριο στην καρδιά της φύσης. Και η έμπνευση μου ήρθε μέσα από μερικές φωτογραφίες των γνωστών explorers Farawayfarers, που με ταξίδεψαν απευθείας στη Λακωνική Μάνη.

 

Όταν η «άγρια» ομορφιά της ελληνικής φύσης συνδυάζεται με την αυθεντική απόλαυση

Πέτρα, φως και η «άγρια» ομορφιά της ελληνικής φύσης αποτυπώνονται με απόλυτη αρμονία σε μία σειρά από φωτογραφίες που μου θύμισαν πως η χώρα μας, έχει πολλούς ταξιδιωτικούς θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψουμε ή που όσες φορές και αν τους επισκεφτούμε, πάντα θα έχουν κάτι νέο να εξερευνήσουμε.

Από τη Βάθεια, την ιστορική πυργοπολιτεία που στέκει αγέρωχη και αναλλοίωτη στον χρόνο προσφέροντάς μας μία ανυπέρβλητη θέα στη Μεσόγειο θάλασσα, μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο -και δη, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από τα Κοκκινόγεια οι Farawayfarers ακολούθησαν το μονοπάτι προς τον Κάβο Ματαπά και τον ιστορικό Φάρο του, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς που περνούν από το ακρωτήριο ακόμη και σήμερα, σε ένα μαγευτικό ταξίδι που κατέγραψαν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό.

 

 

Με τον απαραίτητο exploring εξοπλισμό και ένα ουίσκι που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την περιπέτεια, δηλαδή το Talisker, το single malt Scotch whisky με τον ιδιαίτερα θαλασσινό, πιπεράτο χαρακτήρα, ως συνοδοιπόρο τους, οι γνωστοί explorers μας έδωσαν μία γεύση από το τι σημαίνει ταξίδι στην «άγρια» φυσική ομορφιά και ιστορία της Ελλάδας.

Για την ακρίβεια, τα «άγρια» τοπία της Μάνης, τα απόκοσμα και επιβλητικά αυτά μέρη της Ελλάδας, θυμίζουν αρκετά τις Εβρίδες Νήσους και συγκεκριμένα, το μακρινό Isle of Skye, το μέρος όπου αποστάζεται το single malt Talisker. Και για την ιστορία, να μοιραστώ μαζί σου και ότι οι ιδρυτές του Talisker, οι αδερφοί MacAskill, διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό από το νησί Eigg μέχρι το Skye το 1830 για να δημιουργήσουν το Talisker Distillery στη Σκωτία. Και αυτός ακριβώς ο περιπετειώδης χαρακτήρας συνεχίζει να υπάρχει στις αξίες του brand, που «τιμούν» και επιλέγουν οι σύγχρονοι explorers!

 

 

Ώρα να αποδράσεις ή αλλιώς, it’s time to rewild your spirits

Στην ερώτηση, λοιπόν, τι αποζητάς από μία ταξιδιωτική απόδραση, η απάντηση μάλλον «κρύβεται» σε αυτό που σου λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά σου. Και αν κρίνω τόσο από το δικό μου every day πρόγραμμα, όσο και από εκείνα φίλων και γνωστών μου, αυτό που απουσιάζει είναι η επαφή με τη φύση, κάτι που μας στερεί και ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο: Το να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για εξερεύνηση. Διότι όπως και να το κάνουμε, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν explorer, έναν εξερευνητή που βρίσκεται συχνά εγκλωβισμένος σε καταστάσεις που περιορίζουν την «άγρια» και αληθινή πλευρά του, σε συνήθειες που του στερούν την ακατάπαυστη δίψα του να ταξιδέψει, να δει, να νιώσει, να ανακαλύψει.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε και εμείς ένα τριήμερο στη Λακωνική Μάνη; Μήπως έφτασε η στιγμή να επανασυνδεθούμε με τη φύση; Ακόμη και αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι τη Μάνη, επιλογές για να αποδράσεις σε μαγευτικά, φυσικά τοπία ακόμη και κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν.

 

 

Ναι, it’s time to rewild your spirits! Άρχισε, λοιπόν, να οργανώνεις με την παρέα σου το επόμενο ταξίδι σας και εξοπλίσου με τα απαραίτητα για μία εξόρμηση στη φύση: Δηλαδή με τα κατάλληλα υποδήματα, το must αντιανεμικό και αδιάβροχο jacket και το Talisker, το ουίσκι με τον περιπετειώδη χαρακτήρα που μας εμπνέει διαχρονικά να επανασυνδεθούμε με τη φύση και αποτελεί συνοδοιπόρο των απανταχού explorers.

Και αν δεν κατάφερα να σε εμπνεύσω μέσα από αυτό το κείμενο να περιηγηθείς στην ελληνική φύση, είμαι σίγουρος ότι οι φωτογραφίες των farawayfarers θα σου δώσουν το έναυσμα να μπεις απευθείας στο Google Maps και να αρχίσεις να εξερευνάς τη διαδρομή σου από την Αθήνα μέχρι τη Βάθεια και να ονειρεύεσαι το μονοπάτι μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, εκεί όπου οι αρχαίοι πίστευαν ότι βρισκόταν η πύλη για τον Άδη, εκεί που το «χθες» έρχεται στο «σήμερα» καθώς κοιτάς τα μανιασμένα κύματα να χτυπούν στα απόκρημνα βράχια, δημιουργώντας ένα τοπίο δωρικής ομορφιάς που σε καθηλώνει.

 

#Talisker #MadeByTheSea

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×