9 tips για να κάνεις νοστιμότερα τα σάντουιτς που φτιάχνεις σπίτι

Από τη σάλτσα μέχρι το σωστό ψωμί για το δημιούργημά σου.

Γενικότερα το φαγητό, είναι ηδονή. Είναι όμως και φαντασία. Και τα σάντουιτς, είναι από εκείνα τα πιάτα που αν έχεις μεγάλη φαντασία, γενναία όρεξη και μπόλικες ιδέες, μπορείς να φτιάξεις αριστουργήματα. Σίγουρα έχουμε δοκιμάσει κορυφαίες συνταγές στα σαντουιτσάδικα, αλλά έχει πάντα άλλη άιγλη όταν το φτιάχνεις μόνος σου. Είναι μία απόδειξη στον εαυτό σου ότι καταλαβαίνεις τα έργα τέχνης, ακόμη και αν αποτελούνται από φαγώσιμα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί.

Οι παρακάτω 9 συμβουλές δεν είναι κάποιες συνταγές. Είναι μικρές σοφίες από σαντουιτσοφαγάδες σαν και εμάς, που έμαθαν παρατηρώντας και δοκιμάζοντας ξανά και ξανά.

Καλή όρεξη.

 

1. Επίλεξε το σωστό ψωμί ανάλογα με τα υλικά

Απλά τα πράγματα. Σε ένα σάντουιτς με μαρμελάδες, Merenda ή φυστικοβούτυρο, θέλεις μαλακό ψωμί και όχι σκληρό. Το αντίθετό αν έχεις πιο «σκληρά» υλικά όπως κοτόπουλο, κομμάτια γαλοπούλας ή πολλές φέτες αλλαντικών.

2. Μην βάζεις το αβοκάντο ολόκληρο

Όχι πως δεν μετράει, αλλά για εξοικονόμιση χώρου χτύπησε το για να του δώσεις, όση περισσότερη μπορείς, κρεμώδη υφή.

3. Η φέτα του τοστ θέλει και τηγάνι

Βάλε ελάχιστο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού και άσε την φέτα να αργοψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Άλλη γεύση.

4. Παίξε σωστά με το τυρί

Για την ακρίβεια έχε στο νου σου πως θέλεις ένα σκληρό τυρί εσωτερικά του σάντουιτς και ένα μαλακό (τύπου τσένταρ) εξωτερικά. Το σκληρό αργοψήνεται καλύτερα στο κέντρο και το μαλακό κρατάει «δεμένα» τα υπόλοιπα υλικά.

5. Πειραματίσου με σάλτσες

Σου παραθέτουμε δύο για να έχεις στο νου. Μουστάρδα με μαγιονέζα και μισή κουταλιά μέλι. Τα χτυπάς με πιρούνι σε μεγάλο μπολ. Αν θες λίγο πιο spicy, αντικατέστησε το μέλι είτε με μία κουταλιά του γλυκού κάρυ, είτε με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Δεν θα χρειαστείς ούτε 5 λεπτά για να φτιάξεις μία από αυτές.

6. Προσοχή στην επάλειψη

Ο διάσημος Ισπανός σεφ Jose Andres συμβουλεύει να βάζεις την σάλτσα μόνο στη μία πλευρά του ψωμιού. Η άλλη πρέπει να έχει το τυρί. Για κάποιο λόγο ισχυρίζεται πως τα 2 τους μαζί, χαλάνε την γεύση. Πειραματίσου.

7. Συνόδεψε το κρέας με βαρύ αλλαντικό

Αν έχεις μοσχάρι σε κιμά ή φέτες από γαλοπούλα, μπορείς να προσθέσεις και μία φέτα αλλαντικού για καλύτερη γεύση. Προτείνουμε είτε μορταδέλα, είτε σαλάμι αέρος.

8. Μην μπερδεύεις ωστόσο το παστράμι

Επειδή έχει πολύ πλούσια γεύση και είναι αρκετά αλμυρό, προτίμησε το μόνο του με μουστάρδα και σκληρό τυρί όπως κασέρι ή κεφαλοτύρι.

9. Προφανώς και πατατάκια

Τόσο δίπλα στο σάντουιτς όσο και μέσα σε αυτό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×