Λεμονάτη χοιρινή τηγανιά

Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κάβους 8*8εκ.

150ml. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

200ml. λευκό κρασί

1κ.σ. μουστάρδα απαλή

1κ.γ. ρίγανη ξερή

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

500ml.νερό

Αλάτι –πιπέρι

Ρύζι για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες στις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα καραμελώνουμε καλά για 15'-20' μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
 
Διάβασε όλη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.
 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×