FOOD & DRINK | 17/08/2018
Μπακλαβάς με καρύδια, φιστίκια Αιγίνης και σταγόνες κουβερτούρας
Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα και θρυμματισμένα
150 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
24 φύλλα κρούστας
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
150 ml. νερό
340 γρ. μέλι
2 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά.
2. Μόλις δέσει το σιρόπι το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
3. Εκτέλεση για τη γέμιση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 40 x 25 εκ.
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα φιστίκια, τα καρύδια, τη σοκολάτα κουβερτούρα, την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.