Εσύ θα πήγαινες σε ένα μουσείο που έχει μέσα μόνο Nintendo;

Ήρθε το πρώτο μουσείο της διάσημης εταιρίας παιχνιδιών κι εμείς απλά θέλουμε να μπούμε.

Ποιος δεν έχει στο σπίτι του έστω και μία συσκευή της διάσημης εταιρίας παιχνιδιών; Ίσως κανείς. Τώρα όμως ανοίγει μουσείο επίσημο και με τη βούλα της ίδιας της Nintendo.

 

 

Από τον περασμένο Μάρτιο, στα Universal Studios της Οζάκα η Nintendo καλωσορίζει επισκέπτες σε θεματικό πάρκο με τρενάκι λούνα παρκ που έχει ως θέμα τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Mario Kart και με άλλες ατραξιόν. Η εταιρεία στοχεύει να εγκαινιάσει το μουσείο της – προσωρινή επωνυμία του είναι «Nintendo Gallery» – μέσα στο οικονομικό έτος 2023 (το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2024).

 

 

Σίγουρα εμείς αν είχαμε το χρόνο και το χρήμα θα το επενδύαμε σε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία έτσι ώστε να επισκεφτούμε αυτό το τρομερό μέρος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως όλα τα αντικείμενα που έχει βγάλει η εταιρία αυτή αλλά και τα σφραγισμένα βιντεοπαιχνίδια της από το ’80 είναι πολύ συλλεκτικά πράγματα που πουλιούνται σε δημοπρασίες κατά κόρον.

 

 

Τον περασμένο Απρίλιο, σε δημοπρασία στον οίκο Heritage Auctions στο Ντάλας του Τέξας, σπάνιο σφραγισμένο κομμάτι του αρχικού βιντεοπαιχνιδιού Super Mario Bros. πωλήθηκε αντί 660.000 δολαρίων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι σε δημοπρασία. «Το να βρεις άλλο κομμάτι από την ίδια γραμμή παραγωγής θα ήταν σαν να έψαχνες για μια σταλαγματιά νερό σε ένα ωκεανό» είχε αναφέρει, σε ανακοίνωση, η Valarie McLeckie, διευθύντρια του τομέα βιντεοπαιχνιδιών στον οίκο.

Δες εδώ για να δεις μερικά από τα εκθέματα που θα φιλοξενήσει το μουσείο:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×